Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μεϊκόπουλος: Να επανεκκινήσει άμεσα η 5η φάση Μαθητείας για τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας
Μεϊκόπουλος: Να επανεκκινήσει άμεσα η 5η φάση Μαθητείας για τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας

Μεϊκόπουλος: Να επανεκκινήσει άμεσα η 5η φάση Μαθητείας για τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας

 

Ν προχωρήσει χωρίς άλλη κθυστέρηση η πέμπτη φάση του Μεταλυκειακού έτους- τάξης Μαθητείας  που έχει «παγώσει» για τους δεκάδες αποφοίτους ΕΠΑΛ στη Μαγνησία, αλλά και πανελλαδικά,  αλλά και να εγκρίνει άμεσα τα ολιγομελή Τμήματα μαθητείας που έχουν ήδη υποβληθεί από τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας, ζήτησε με ερώτησή του από την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων ο Μαγνησίας του -ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο  , αυτή την περίοδο επρόκειτο να ξεκινήσει για πέμπτη χρονιά η υλοποίηση της 5ης φάσης του θεσμού μαθητείας για τους απόφοιτους ΕΠΑΛ. Οι απαραίτητες διαδικασίες, όπως είναι η ενδιαφέροντος από τους απόφοιτους, η προσφορά θέσεων μαθητείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η συγκρότηση τμημάτων στα έχουν ολοκληρωθεί. «Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας, εδώ και λίγες ημέρες η διαδικασία της πέμπτης φάσης μαθητείας για τους αποφοίτους ΕΠΑΛ έχει διακοπεί», σημείωσε ο βουλευτής.

Η κυβέρνηση , με το Ν.4386/2016 και το υιπο νομοθετικό και θεσμικό της έργο ολοκλήρωσε το λεπτομερή Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) και τη Μαθητεία με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Μέσω του θεσμού της μαθητείας, οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ μπορούν να εργαστούν ως μαθητευόμενοι για εννιά μήνες σε κάποια επιχείρηση του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, αμοιβή και ασφάλιση.

«Αρκετές δεκάδες είναι οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ στη Μαγνησία οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετέχουν στην πέμπτη φάση της μαθητείας, ενώ οι Διευθυντές των ΕΠΑΛ, ακόμα αναμένουν σύμφωνα με τον τοπικό τύπο από το Υπουργείο την κάποιων ολιγομελών τμημάτων», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι το «πάγωμα» των διαδικασιών έχει προκαλέσει δικαιολογημένη αγωνία στους νέους απόφοιτους των ΕΠΑΛ, τόσο για το αν τελικά θα μπορέσουν να φοιτήσουν στα τμήματα αυτά για εννιά μήνες, όσο και για τον προγραμματισμό της υποχρεωτικής στράτευσής τους, και ζήτησε από την αρμόδια Υπουργό να επανεκκινήσει άμεσα την 5η φάση της μαθητείας ΕΠΑΛ που προσφέρει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τα εκπαιδευτικά τους προσόντα, αποκτώντας ταυτόχρονα και εργασιακή εμπειρία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση