Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μαθητικός διαγωνισμός ραδιοφωνικών εκπομπών στο Βόλο
Μαθητικός διαγωνισμός ραδιοφωνικών εκπομπών στο Βόλο

Μαθητικός διαγωνισμός ραδιοφωνικών εκπομπών στο Βόλο

Στον χώρο του εργαστηρίου οπτικοακουστικών συστημάτων του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου 19 ομάδες μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια του Βόλου ενημερώθηκαν για το πως παράγεται μία ραδιοφωνική εκπομπή.

Την ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε η ΕΡΤ Βόλου στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού ραδιοφωνικών εκπομπών, με αφορμή τα 70 χρόνια λειτουργίας της.

Επιμέρους στόχοι του διαγωνισμού είναι:

-Η γνωριμία με το πρόγραμμα και την του ραδιοφωνικού σταθμού Βόλου.

-Να δοθεί στους/στις /μαθήτριες η ευκαιρία να αρθρώσουν ραδιοφωνικό λόγο.

-Να γίνουν παραγωγοί ραδιοφωνικών εκπομπών.

-Να αποκτήσουν δεξιότητες σχετικές με την έρευνα, σύνταξη και οργάνωση ραδιοφωνικών εκπομπών.

Στη σημερινή εκδήλωση παρέστησαν εκπαιδευτικοί και από 14 σχολεία που θα παράξουν τουλάχιστον 20 ραδιοφωνικές εκπομπές 30 λεπτών πάνω σε θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Η ηχογράφηση θα γίνει στο ραδιοφωνικό στούντιο του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου-2ο Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο της διασύνδεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας με το ραδιόφωνο.

Τη σημερινή εκδήλωση χαιρέτησε ο Δημ. Παπαναστασίου, υποδιευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου εκφράζοντας την ικανοποίησή του που τόσα πολλά σχολεία αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό. “Αυτό που λείπει από την εκπαίδευση και προσπαθούμε να την προτάξουμε είναι η λέξη δημιουργία. Τα παιδιά να δημιουργήσουν, να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους”. Ευχήθηκε στην ΕΡΤ Βόλου χρόνια πολλά για τα 70 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της και τόνισε ότι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μαγνητοφωνήσουν τις εκπομπές τους σε ένα άρτια εξοπλισμένο στούντιο που διαθέτει το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου. Επιπλέον τους παρευρισκομένους χαιρέτησε ο υποδιευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Λευτέρης Καλτσογιάννης.

Η προϊσταμένη της ΕΡΤ Βόλου, Φρόσω Παύλου, είπε ότι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Βόλου έχει τη διάθεση και τη θέληση να είναι ανοιχτός στην κοινωνία, ενώ ενημέρωσε πως στήνεται μία ραδιοφωνική εκπομπή δίνοντας τις γενικές κατευθύνσεις. Επισήμανε δε ότι βασικό στοιχείο αποτελεί η σύνταξη ενός οδηγού ραδιοφωνικής εκπομπής, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του μηνύματος που επιθυμούν να επικοινωνήσουν.

Επίσης,είπε ότι όλη αυτή η προσπάθεια έχει ως στόχο να ακουστούν οι φωνές των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία της ς μέσα από τις ραδιοφωνικές συχνότητες της ΕΡΤ Βόλου, κοινωνώντας τις δράσεις της μαθητικής κοινότητας στους ακροατές. Ανακοίνωσε δε ότι οι ραδιοφωνικές εκπομπές θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΡΤ Βόλου από τη νέα χρονιά. Τέλος ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί μία που θα αποτελείται από εκπαιδευτικούς, αλλά και εργαζόμενους της ΕΡΤ Βόλου ,η οποία θα αξιολογήσει τις μαθητικές ραδιοφωνικές εκπομπές και θα βραβεύσει τις τρεις καλύτερες.
Ο Χρήστος Βαβάλιος, τεχνικός προϊστάμενος της ΕΡΤ Βόλου, αναφέρθηκε στην πρακτική εφαρμογή του ήχου και τη σημασία της καλής ς, αλλά και της άριστης ς της ραδιοφωνικής ομάδας με τον τεχνικό.

Η μουσική παραγωγός, Δέσποινα Τσούκα, επισήμανε το πόσο σημαντική είναι η μουσική μιας εκπομπής αλλά και πως δουλεύεται μια εκπομπή πολιτιστικού, ιστορικού, λογοτεχνικού περιεχομένου.

Ο Κώστας Αμυγδαλίτσης, υπεύθυνος Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 1ου Ε.Κ. Βόλου-2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, αναφέρθηκε στα βασικά σημεία στησίματος μιας εκπομπής, άρτιας τεχνικά και με τις προϋποθέσεις για την σωστή εγγραφή της.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και απαντήσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση