Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μαθητική έκθεση φωτογραφίας, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων  
Μαθητική έκθεση φωτογραφίας, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων  

Μαθητική έκθεση φωτογραφίας, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων  

      Το Σωματείο Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων και Βορείων Σποράδων, η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , η  Διεύθυνση  ς Εκπαίδευσης Μαγνησίας , η Ένωση Γονέων Βόλου,  σε συνεργασία με την Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, προτίθενται να διοργανώσουν  Έκθεση Μαθητικής Φωτογραφίας,  στην οποία μπορούν να συμμετέχουν με τους ίδιους όρους, εκπαιδευτικοί και , με θέμα: “Πλατείες και κρήνες. Σημεία αναφοράς του τόπου μας. Ματιά στην Παράδοση και τον Πολιτισμό” .

Η της δράσης πραγματοποιείται αυτή τη χρονική περίοδο, ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για φωτογράφιση εκ μέρους των μαθητών των εκπαιδευτικών και των γονέων , σε μια προσπάθεια ευαισθητος σε θέματα παράδοσης και πολιτισμού.

Στόχος της έκθεσης είναι οι μαθητές, αφενός να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν την Ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας μέσα από τη φωτογραφική ματιά και τη φωτογραφική τέχνη και αφετέρου να δοθεί δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό αρχείο των τοπικών μας μνημείων σε κάθε σχολείο, το οποίο θα αποτελέσει μέσο εμπλουτισμού της γνώσης της τοπικής μας  ιστορίας. Οι πλατείες και οι κρήνες είναι τόποι ς και τόποι ανάδειξης ιστορικών γεγονότων, σημεία που καθορίζουν τη διαδρομή ενός τόπο μέσα στο  χρόνο.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Κάθε σχολείο μπορεί να υποβάλει από ένα έως 10 έργα συνολικά το ανώτερο, αποτυπώνοντας διαφορετικά μνημεία τα οποία αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας.
  2. Στην έκθεση γίνονται δεκτές φωτογραφίες που δεν έχουν υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία ή που έχουν υποστεί επεξεργασία σε τέτοιο βαθμό που δεν παραποιούν την πραγματικότητα.
  3. Οι διαστάσεις της φωτογραφίας θα είναι 20×30 εκαά και θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως , εάν θα υποβληθούν με απλή κορνίζα, ή χωρίς κορνίζα.
  4. Γίνονται δεκτές έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

ΒΡΑΒΕΙΑ- ΕΠΑΙΝΟΙ

Θα απονεμηθούν 5 βραβεία και τρεις έπαινοι

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

  1. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα της πόλης μας, η οποία προσεχώς θα ανακοινωθεί, παράλληλα με την γνωστο της κριτικής επιτροπής.
  2. Χρόνος πραγματοποίησης της έκθεσης αρχές Δεκεμβρίου 2019 .
  3. Οι φωτογραφίες υποβάλλονται με πλήρως συμπληρωμένο το Δελτίο Συμμετοχής το οποίο ακολουθεί.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν φτάσει στους διοργανωτές  έως 20 Νοεμβρίου 2019. Οι συμμετοχές υποβάλλονται στα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ. και της ΔΠΕ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  1. Η σύνθεση της κριτικής επιτροπής θα καθοριστεί από κοινού με τους συν διοργανωτές.
  2. Η απονομή των διακρίσεων θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάθε φωτογραφία θα συνοδεύεται από το ‘'Δελτίο Συμμετοχής ‘' με τα παρακάτω στοιχεία.

Στοιχεία Σχολείου :

Όνομα Διευθυντή  :

Όνομα εκπαιδευτικού:

Όνομα μαθητ/τριας:

Επώνυμο :

Διεύθυνση:

Τηλέφωνο:

Τίτλος Φωτογραφίας:

 

Καλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τον Σύλλογο Διδασκόντων και να κοινοποιήσουν στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων τα ονόματα των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να συμμετέχουν. bartzioka@yahoo.gr ή  infosfam@gmail.com . Τηλέφωνο προέδρου του σωματείου   6932225382 Κερασία Μπαρτζιώκα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση