Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Μαθητική έκθεση φωτογραφίας με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων
Μαθητική έκθεση φωτογραφίας με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων

Μαθητική έκθεση φωτογραφίας με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων

Με θέμα «Πλατείες και κρήνες. Σημεία αναφοράς του τόπου μας. Ματιά στην Παράδοση και τον Πολιτισμό»

Το Σωματείο Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Μαγνησίας , η Ένωση Γονέων Βόλου  και η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, προτίθενται να διοργανώσουν Μαθητική Έκθεση Φωτογραφίας, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν με τους ίδιους όρους, , εκπαιδευτικοί και , με θέμα: «Πλατείες και κρήνες’’. Σημεία αναφοράς του τόπου μας. Ματιά στην Παράδοση και τον Πολιτισμό’’ .

Στόχος της έκθεσης είναι οι αφενός να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής   μέσα από τη φωτογραφική ματιά και τη φωτογραφική τέχνη και αφετέρου να δοθεί δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό αρχείο των τοπικών μας μνημείων σε κάθε σχολείο, το οποίο θα αποτελέσει μέσο εμπλουτισμού της γνώσης της τοπικής μας ιστορίας. Οι πλατείες και οι κρήνες είναι τόποι συνάντησης και τόποι ανάδειξης ιστορικών γεγονότων, σημεία που καθορίζουν τη διαδρομή ενός τόπου μέσα στο χρόνο.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Κάθε σχολείο μπορεί να υποβάλει από ένα έως 10 έργα συνολικά το ανώτερο, αποτυπώνοντας διαφορετικά μνημεία τα οποία αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας.

2. Στην έκθεση γίνονται δεκτές που δεν έχουν υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία ή που έχουν υποστεί επεξεργασία σε τέτοιο βαθμό που δεν παραποιούν την πραγματικότητα.

3. Οι διαστάσεις της φωτογραφίας θα είναι 20×30 (όχι εκτύπωση σε χαρτί Α4) , και θα υποβληθούν χωρίς κορνίζα.

4. Γίνονται δεκτές έγχρωμες και ασπρόμαυρες .

ΒΡΑΒΕΙΑ- ΕΠΑΙΝΟΙ

Θα απονεμηθούν 5 βραβεία και τρεις έπαινοι στους μαθητές. Θα απονεμηθούν δελτία συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

1. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα της πόλης μας, η οποία προσεχώς θα ανακοινωθεί, παράλληλα με την γνωστοποίηση της κριτικής επιτροπής. 2. Χρόνος πραγματοποίησης της έκθεσης αρχές Μαρτίου 2020 3. Οι φωτογραφίες υποβάλλονται με πλήρως συμπληρωμένο το Συμμετοχής το οποίο ακολουθεί.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν φτάσει στους διοργανωτές έως 15 Φεβρουαρίου 2020. Οι συμμετοχές υποβάλλονται στα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ και της ΔΠΕ . Απ΄ τους που το σχολείο των παιδιών τους δεν συμμετέχει, μπορεί η Ένωση να συγκεντρώνει τις φωτογραφίες έως τις 20 Φεβρουαρίου 2020 (Αραχώβης 1 με Μπότσαρη, Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (1ος όρ.) Επικοινωνία: enwsigonewnvolou@gmail.com , http://enosigoneonvolou.blogspot.gr)

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  1. Η σύνθεση της κριτικής επιτροπής καθώς και η αίθουσα στην οποία θα φιλοξενηθεί η αίθουσα θα καθοριστεί από κοινού με τους συν διοργανωτές. 2. Η απονομή των διακρίσεων θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάθε φωτογραφία θα συνοδεύεται από το ‘’ Συμμετοχής ‘’ με τα παρακάτω στοιχεία. Στοιχεία Σχολείου : Όνομα Διευθυντή :

Όνομα εκπαιδευτικού:

Όνομα μαθητ/τριας:

Επώνυμο :

Διεύθυνση:

Τηλέφωνο:

Τίτλος Φωτογραφίας:

Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τον Σύλλογο Διδασκόντων και να κοινοποιήσουν στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων τα ονόματα των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Επικοινωνία bartzioka@yahoo.gr και τηλέφωνο προέδρου του σωματείου Φίλων Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων 6932225382 Κερασία Μπαρτζιώκα .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακινητοποιημένο το "Ερατώ" στην Αλόννησο λόγω μηχανικής βλάβης #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/nhkmojdzSX -

  • Αιφνίδιος θάνατος 41χρονου στη Νέα Ιωνία #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/RBFyki7io6 -

  • Μητσοτάκης στo Reuters: Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας #EUMED9 - https://t.co/0ALzsPUEMi -

"Αλιεύοντας" την είδηση