Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μαθητές του 30ού Δ.Σ. Βόλου γνώρισαν την συγγραφέα Σωτηρία Κυρμανίδου
Μαθητές του 30ού Δ.Σ. Βόλου γνώρισαν την συγγραφέα Σωτηρία Κυρμανίδου

Μαθητές του 30ού Δ.Σ. Βόλου γνώρισαν την συγγραφέα Σωτηρία Κυρμανίδου

 

 Στο 3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου στο Βόλο

Στις 26-29/4/2018 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Βόλο το  «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά), που οργάνωσε η και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου , σε συνεργασία με μία σειρά φορέων.

Η συμμετοχή της Δ' τάξης του 30ού Δ. Σχ. σε βιωματικό εργαστήριο έδωσε στους μικρούς τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη συγγραφέα και κοινωνική λειτουργό  Σωτηρία Κυρμανίδου και να προβληματιστούν ,μέσα από το έργο της .

«Ο Καπνούλης στην Αστραφτοχώρα» ήταν η ευκαιρία για τους να κατανοήσουν στην πρόληψη ενάντια στο αλλά και στις επιπτώσεις του και στους μη καπνίζοντες μέσα από τη μεστή και δεμένη παρουσίαση της ειδικού που μπορεί να μετουσιώνει σε παιδική  δύσκολες έννοιες.

Μια ικανότητα  που αναδεικνύεται και στο υιπο και πλούσιο έργο της , όπου δίνει την ευκαιρία σε μαθητές να εικονογραφήσουν  διδακτικά της με θέματα σχετικά με την καθημερινότητα των παιδιών.

Το συγγραφικό της έργο δεν περιορίζεται στην συγγραφή παιδικών βιβλίων καθώς έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου και για τα οποία έχει διακριθεί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση