Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μαθητές του 30ού Δ.Σ. Βόλου γνώρισαν την συγγραφέα Σωτηρία Κυρμανίδου
Μαθητές του 30ού Δ.Σ. Βόλου γνώρισαν την συγγραφέα Σωτηρία Κυρμανίδου

Μαθητές του 30ού Δ.Σ. Βόλου γνώρισαν την συγγραφέα Σωτηρία Κυρμανίδου

 

 Στο 3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού υ στο Βόλο

Στις 26-29/4/2018 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Βόλο το  «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά), που οργάνωσε η Ένωση Συλλόγων ονέων και Κηδεμόνων ς και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, σε συν με μία σειρά φορέων.

Η συμμετοχή της Δ' τάξης του 30ού Δ. Σχ. Βόλου σε βιωματικό εργαστήριο έδωσε στους μικρούς μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη συγγραφέα και κοινωνική λειτουργό  Σωτηρία Κυρμανίδου και να προβληματιστούν ,μέσα από το της .

«Ο Καπνούλης στην Αστραφτοχ» ήταν η ευκαιρία για τους μαθητές να κατανοήσουν στην ενάντια στο κάπνισμα αλλά και στις επιπτώσεις του και στους μη καπνίζοντες μέσα από τη μεστή και δεμένη της ειδικού που μπορεί να μετουσιώνει σε παιδική  δύσκολες έννοιες.

Μια ικανότητα  που αναδεικνύεται και στο υπόλοιπο και πλούσιο της , όπου δίνει την ευκαιρία σε μαθητές να εικονογραφήσουν  διδακτικά παραμύθια της με θέματα σχετικά με την καθημερινότητα των παιδιών.

Το συγγραφικό της έργο δεν περιορίζεται στην συγγραφή παιδικών βιβλίων καθώς έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου και παραμύθια για τα οποία έχει διακριθεί.

"Αλιεύοντας" την είδηση