Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μαθητές του 30ού Δ.Σ. Βόλου γνώρισαν την συγγραφέα Σωτηρία Κυρμανίδου
Μαθητές του 30ού Δ.Σ. Βόλου γνώρισαν την συγγραφέα Σωτηρία Κυρμανίδου

Μαθητές του 30ού Δ.Σ. Βόλου γνώρισαν την συγγραφέα Σωτηρία Κυρμανίδου

 

 Στο 3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου στο Βόλο

Στις 26-29/4/2018 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Βόλο το  «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά), που οργάνωσε η και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με μία σειρά φορέων.

Η συμμετοχή της Δ’ τάξης του 30ού Δ. Σχ. σε βιωματικό εργαστήριο έδωσε στους μικρούς μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη συγγραφέα και κοινωνική λειτουργό  Σωτηρία Κυρμανίδου και να προβληματιστούν ,μέσα από το της .

«Ο Καπνούλης στην Αστραφτοχώρα» ήταν η ευκαιρία για τους μαθητές να κατανοήσουν στην πρόληψη ενάντια στο κάπνισμα αλλά και στις επιπτώσεις του και στους μη καπνίζοντες μέσα από τη μεστή και δεμένη παρουσίαση της ειδικού που μπορεί να μετουσιώνει σε παιδική λογοτεχνία  δύσκολες έννοιες.

Μια ικανότητα  που αναδεικνύεται και στο υπόλοιπο και πλούσιο της , όπου δίνει την ευκαιρία σε μαθητές να εικονογραφήσουν  διδακτικά παραμύθια της με θέματα σχετικά με την καθημερινότητα των παιδιών.

Το συγγραφικό της δεν περιορίζεται στην συγγραφή παιδικών βιβλίων καθώς έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου και παραμύθια για τα οποία έχει διακριθεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση