Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου μαζί με μαθητές Erasmus, στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας
Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου μαζί με μαθητές Erasmus, στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου μαζί με μαθητές Erasmus, στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Την Πέμπτη 3 Μρτίου 2022 το υποδέχθηκε 34 μθητές Β' τάξης του 1ου υμνασίου Βόλου μαζί με ές Erasmus. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας.

Οι ές γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.

Το απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής  να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή 10.00 π.μ. – 6.00 μ.μ.

ια εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου  Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

Στοιχεία ς 2428090016, 6978668632- E-mail: ekmakrinitsas@gmail.com ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση