Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Μαθητές απαθανάτισαν με τον φωτογραφικό τους φακό το Βόλο
Μαθητές απαθανάτισαν με τον φωτογραφικό τους φακό το Βόλο

Μαθητές απαθανάτισαν με τον φωτογραφικό τους φακό το Βόλο

Γέμισε παιδικές φωνές σήμερα  ο όροφος του ΤΕΕ  στη μαθητική έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Φωτογραφίζοντας Μνημεία της », που οργανώνουν, το σωματείο ‘’Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων’’, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης και οι , έγιναν σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ. στο Τεχνικό Επιμελητήριο Βόλου (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος). Διάρκεια Έκθεσης 24-25 και 28 Μαΐου και ώρες λειτουργίας: 9.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ.

Την κριτική αποτελούσαν: Λέων Μουρτζούκος πρόεδρος Δ.Σ. Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, Ποδιάς Νικόλαος εκπαιδευτικός-εικαστικός, Γεωργουλά Λίλα εκπαιδευτικός- εικαστικός. Τα βραβεία Σύμφωνα με την διαδικασία που έχει οριστεί, θα απονεμηθούν έξι βραβεία και έξι έπαινοι.

Τα βραβεία είναι Cameres Rollei, προσφορά του σωματείου ‘’Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου’’.

Επίσης, δόθηκαν δελτία συμμετοχής σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, που έλαβαν μέρος. Σημειώνεται, ότι κάθε σχολείο είχε τη δυνατότητα να υποβάλει από ένα έργο το λιγότερο, έως 10 έργα συνολικά το ανώτερο, αποτυπώνοντας διαφορετικά μνημεία τα οποία αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας.

Στην έκθεση γίνονταν δεκτές μόνο φωτογραφίες που δεν έχουν υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία ή έχουν υποστεί επεξεργασία σε τέτοιο βαθμό, που δεν παραποιούν την πραγματικότητα.

Γίνονταν δεκτές έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ενώ οι φωτογραφίες υποβλήθηκαν στους υπεύθυνους σχολικών Δραστηριοτήτων με πλήρως συμπληρωμένο το ‘ Συμμετοχής’.

Στόχος της έκθεσης, ήταν αφενός μέσα από την φωτογραφική ματιά και τη φωτογραφική τέχνη, οι μαθητές να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν την και τον πολιτισμό της περιοχής , αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα από τους ίδιους τους μαθητές να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό αρχείο των τοπικών μνημείων σε κάθε σχολείο, το οποίο θα αποτελέσει μέσο εμπλουτισμού της γνώσης της τοπικής ιστορίας.

Οι μαθητές απαθανάτισαν μέσω του φωτογραφικού τους φακού  μνημεία στο χρόνο, κτίρια με πλούσια και πολύμορφη αρχιτεκτονική κληρονομιά, αρχοντικές και απλές κατοικίες, ντόπιας αρχιτεκτονικής, αυθεντικά έργα λαϊκής τέχνης, εκκλησιές, μοναστήρια, καμπαναριά, μνημεία διάφορα τα οποία αναδεικνύουν την ύπαρξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας, χώρους πολιτισμού της κ.λπ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

"Αλιεύοντας" την είδηση