Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Μαθήματα ΚΑΡΠΑ στους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας
Μαθήματα ΚΑΡΠΑ στους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας

Μαθήματα ΚΑΡΠΑ στους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας

Μαθήματα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης πήραν σήμερα το πρωί καθηγητές σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σε μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια από το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, και έχει στόχο το πρόγραμμα Kinds Save Lifes να ενταχθεί στα .

Το μάθημα έγινε από τον Χαράλαμπο Παρίση, διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο οποίος ανέφερε ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι πολύ σημαντική, γιατί πρέπει να ποντάρουμε στην των μαθητών, ώστε να αλλάξουν τα κακώς κείμενα της σημερινής κατάστασης.

Ο καρδιολόγος εξήγησε ότι είμαστε τελευταίοι από τις 27 χώρες της στην επιβίωση μετά από ένα καρδιακής ανακοπής σε δημόσιο χώρο, γιατί οι παραβρισκόμενοι σε ένα , δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Όπως είπε, σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού πάνω από 60% είναι εκπαιδευμένοι με , ενώ πολλές χώρες έχουν το αντίστοιχο πρόγραμμα (Kinds Save Lifes) υποχρεωτικό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον κ. Παρίση, στη χώρα μας είμαστε ακόμη σε αρχικά στάδια και η προσπάθεια του Στρατιωτικού Νοσοκομείου τα τελευταία τρία χρόνια εκεί κατευθύνεται, στο να ενταχθεί αυτό το πρόγραμμα μόνιμα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο γιατρός είπε ότι σε επίπεδο Θεσσαλίας τα τελευταία τρία χρόνια επιμορφώθηκαν πάνω από 10.000 μαθητές, ηλικίας 12 ετών και άνω και πάνω από 0 καθηγητές.

Σύμφωνα με στοιχεία του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, ποσοστό 7% των μαθητών της Θεσσαλίας έχουν βρεθεί μπροστά σε κάποιο θύμα καρδιακής ανακοπής, ενώ μετά την εκπαίδευση υπήρξαν περιπτώσεις επέμβασης σε καρδιακά , με θετική έκβαση.

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Σοφία Κανταράκη σημείωσε ότι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θεωρείται προτεραιότητα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα που σχετίζονται με θέματα υγείας.

Ένα απ’ αυτά είναι και η επιμόρφωση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Όπως είπε, οι εκπαιδευτικοί γίνονται εν δυνάμει και μπορούν να ανταποκρίνονται σε διαχείριση εκτάκτων αναγκών στα και για τους μαθητές, που μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά.

Το μάθημα στους καθηγητές έγινε από τον στρατιωτικό γιατρό του Νοσοκομείου Λάρισας Χαράλαμπο Παρίση, με προπλάσματα πάνω στα οποία έγινε βιωματική προσέγγιση διάσωσης, που είχε στόχο να γνωρίζουν πως θα αντιμετωπίσουν μια καρδιακή ανακοπή.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είχε κάνει σεμινάρια με την Πυροσβεστική και με τον Ερυθρό Σταυρό και στόχος είναι σε βάθος πενταετίας να έχει εκπαιδευτεί το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπαιδευτικών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πεζοδρόμια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σκοπέλου #οδικόδίκτυοΣκοπέλου - https://t.co/QJ7Pnn2cmB -

  • Έγκριση έργων για όλους τους δήμους με το 50% της χρηματοδότησης μέσα στο 2021 #έγκρισηέργων - https://t.co/ASumjpClQS -

  • Ασθενής σεισμική δόνηση βόρεια του Βόλου #Ασθενήςσεισμικήδόνηση - https://t.co/rpTq5HIRqx -

"Αλιεύοντας" την είδηση