Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις για θέσεις διευθυντών σχολείων
Λήγει σήμερα  η προθεσμία για τις αιτήσεις για θέσεις διευθυντών σχολείων

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις για θέσεις διευθυντών σχολείων

Μεγάλο το ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς

Υψηλό είναι το ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς, τόσο από την Α' Βάθμια, όσο και από την Β' Βάθμια, που καταθέτουν αιτήσεις για να καταλάβουν μία θέση διευθυντή.

Η σχετική λήγει σήμερα, ενώ μέσα Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι διευθυντές, η θητεία των οποίων εκτιμάται ότι θα είναι τριετής, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Β'/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. είπε: «αυτό τον καιρό πραγματοποιούνται αιτήσεις των εκπαιδευτικών για τις θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων και περιφερειακών κέντρων, τόσο της Α'/θμιας όσο και της Β'/θμιας Εκπαίδευσης.

Η αυτή συνέπεσε με την κανονική λήξη της θητείας τους που είναι τέλη Ιουλίου και συνέπεσε με την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ για τον προηγούμενο νόμο επιλογής Διευθυντών που περιλάμβανε μυστική . Αυτό ακυρώθηκε από το ΣτΕ και βγήκε νέος Νόμος στις 31 Μαΐου και δόθηκε δύο εργάσιμων ημερών μέχρι σήμερα 6 Ιουνίου για να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά τους».

Τα επόμενα βήματα μετά την υποβολή της αίτησης, είναι η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών, η υποβολή ενός ειδικού πρακτικού(που γίνεται για πρώτη φορά) από τους συλλόγους διδασκόντων που θα αποφαίνεται για θέματα που αφορούν στις ικανότητες διευθυντών (, ικανότητα Διεύθυνσης κ.ά.), στη συνέχεια οι θα περάσουν από την στα Συμβούλια Επιλογής.

Αυτή η διαδικασία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι αρχές Ιουλίου και μέχρι μέσα του μήνα θα γίνουν γνωστά τα .

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση