Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για συμμετοχή μαθητών στο Πρότυπο και το Πειραματικό σχολείο
Λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για συμμετοχή μαθητών στο Πρότυπο και το Πειραματικό σχολείο

Λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για συμμετοχή μαθητών στο Πρότυπο και το Πειραματικό σχολείο

Λήγει στις  17 Ιουνίου 2021 η  προθεσμία υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες επιλογής  για την πρώτη τάξη του Πειραματικού Γυμνασίου (1ο Γυμνάσιο  Νέας Ιωνίας) και του Πρότυπου Γυμνασίου (2ο Γυμνάσιο ) .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση  μόνο ψηφιακά μέσω του συνδέσμου https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatiko-skholeio.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης είναι απλή και εύκολη. Η επιλογή για το πειραματικό Γυμνάσιο γίνεται με .

Η επιλογή για το πρότυπο Γυμνάσιο πραγματοποιείται με εξετάσεις πολλαπλής επιλογής επί βασικών και πρακτικών γενικών θεμάτων ς και μαθηματικών σε ύλη που διδάχτηκε στο Δημοτικό σχολείο.

Ο κ. Σταχτέας σημειώνει ότι ο γονέας μπορεί να υποβάλει αίτηση τόσο για το πειραματικό όσο και για το πρότυπο Γυμνάσιο και διευκρινίζει ότι η υποβολή αίτησης δεν δεσμεύει τον μαθητή να παρακολουθήσει μαθήματα στο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο.

Τα δύο προαναφερόμενα σχολεία έχουν διακριτό χαρακτήρα.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταχτέας, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι  και τα δύο είναι επίλεκτα σχολεία που θα λειτουργήσουν στο Βόλο για πρώτη φορά από το ερχόμενο σχολικό έτος, δεν χαρακτηρίζονται από ένταση ς, προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες και στοχεύουν στην υλο καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στην συνεργασιών με την τοπική πανεπιστημιακή κοινότητα, στην ανάδειξη του σχολείου ως συνδετικού κρίκου μεταξύ της ραγδαίας εξελισσόμενης επιστημονικής γνώσης και της ς και στη διάχυση καλών πρακτικών σε όλο το σχολικό δίκτυο της
χς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση