Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Λεων. Δημητριάδης: Να “ανθίσουν” τα ναυτιλιακά επαγγέλματα στη Μαγνησία
Λεων. Δημητριάδης: Να “ανθίσουν” τα ναυτιλιακά επαγγέλματα στη Μαγνησία

Λεων. Δημητριάδης: Να “ανθίσουν” τα ναυτιλιακά επαγγέλματα στη Μαγνησία

Εκδήλωση ενημέρωσης μαθητών για τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρου του 1ου Λυκείου Βόλου με ομιλητή τον Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, πρεσβευτή του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στην Ελλάδα. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το 1ο Γυμνάσιο Βόλου και το 1ο Λύκειο Βόλου.

Όπως εξήγησε ο κ. Δημητριάδης, στον τομέα αυτό υπάρχει έλλειμμα εξειδικευμένου προσωπικού, κυρίως αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού και οι απολαβές είναι πολύ καλές για μία καριέρα στη θάλασσα και όχι μόνο, ενώ πρόσθεσε: «Κάλλιστα ο σαν μια πηγή εξωστρέφειας στην Ελλάδα, που έχει να δώσει πολλά περισσότερα πράγματα πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι μια βάση που θα αποκτήσουν τα νέα μια πρόσβαση στη θάλασσα, η οποία θα δώσει σε τοπικό και εθνικό επίπεδο άλλες διαστάσεις».

Επίσης είπε ότι οι απόφοιτοι των ανάλογων τμημάτων των ΕΠΑΛ μπορούν να συνεχίσουν με κάποια επιμόρφωση και να φθάσουν να γίνουν Γ’ αξιωματικοί και μετά με ειδικές συνθήκες μπαίνουν στις ναυτικές ακαδημίες. Τα των γενικών λυκείων, μπορούν με κατατακτήριες, με πανελλήνιες, να μπουν στις ακαδημίες και μέσω αυτών να φτάσουν στην καριέρα του Α’ πλοιάρχου και Α’ μηχανικού, και εκεί πραγματικά έχεις πρόσβαση στη ναυτιλία των Ελλήνων.

 

«Η ελληνική ναυτιλία είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο, είναι σχεδόν σε όρους χωρητικότητας, η μισή ναυτιλία από όλη την ΕΕ και το 20% της παγκόσμιας ναυτιλίας, έχει 4.800 πλοία, και αυτή τη στιγμή υπάρχουν όλοι κι όλοι 5.000 – 6.000 αξιωματικοί, ενώ η δυνατότητα απορρόφησης είναι υπερδιπλάσια ή και υπερτριπλάσια.  Είναι ένας κλάδος που δίνει πολύ υψηλούς μισθούς, καλούς όρους εργασίας και ευελιξία επιλογών» εξήγησε.

Επιπλέον ανέφερε πως η ελάχιστη ανεργία που υπάρχει είναι ανεργία τριβής, γιατί είναι ένα πολύ απαιτητικό επάγγελμα και αν κάποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του τότε μένει άνεργος.

 

Τέλος παρατήρησε ότι λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος οι υπάρχουσες ναυτικές ακαδημίες καλύπτουν τις ανάγκες και συμπλήρωσε:  «Πρόσφατα άνοιξε μια σχολή στην Κάλυμνο, είχε εξεταστεί όλο το θέμα της Ελλάδας, υπήρχε το ενδιαφέρον να υποστηριχθεί μια σχολή. Η δυσκολία που υπάρχει είναι ότι λόγω ελλείψεως πόρων , με δυσκολία στέκονται οι ακαδημίες που υπάρχουν σήμερα».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση