Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Επεισοδιακή η συνέλευση στα 3ο- 9ο Δημοτικά Σχολεία Ν.Ιωνίας
Επεισοδιακή η συνέλευση στα 3ο- 9ο Δημοτικά Σχολεία Ν.Ιωνίας

Επεισοδιακή η συνέλευση στα 3ο- 9ο Δημοτικά Σχολεία Ν.Ιωνίας

Στο κενό έπεσε η οργανωμένη προσπάθεια ελάχιστων γονέων στην ενημερωτική για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, από 3ο και 9ο σχολείο Ν. Ιωνίας, οι οποίοι με σαθρά και παιδαριώδη επιχειρήματα προσπάθησαν να αρνηθούν τη δημιουργία τμήματος υποδοχής και να συγκαλύψουν την προσπάθεια καλλιέργειας ξενοφοβίας και ρατσισμού στους γονείς και στους μαθητές του σχολείου.

Στη σημερινή γενική ενημερωτική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο 9ο Σχολείο Ν.Ιωνίας, συμμετείχαν γονείς, ο Σύλλογος ονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δ.Σ. Ν.Ιωνίας, ο διευθυντής Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης . Πολύζος, ο διευθυντής Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης Σωκρ. Σαβελίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλ. Κουτσερής, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ς Ευθ. Τσάμης, η παιδίατρος Ιουλία Νησιώτη, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ ς Διαλεχτή Τσιτούμη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας Απ. Μούσιος, ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας ΑΔΕΔΥ Φιλ. Κωνσταντινίδης, μέλη του ΚΚΕ, ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θοδ. Τσαλούχας, η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, εκπρόσωπος της ΙΜΔ, εκπρόσωπος του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς κι η συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων Μάγδα Βίτσου.

Οι εκπαιδευτικοί και η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων έδωσαν απάντηση συμπαράστασης και ς στα προσφυγόπουλα, στα παιδιά θύματα και του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Ε.Ε., που με τη συνθήκη του Δουβλίνου και τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας, έχουν εγκλωβίσει τις οικογένειες των προσφύγων στη χώρα μας, στερώντας τους το δικαίωμά να μετακινηθούν στις χώρες προορισμού τους.

Αφού οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων κατέρριψαν τα αστήριχτα επιχειρήματα περί του επαρκούς εμβολιασμού των προσφυγόπουλων (ο οποίος έχει ολοκληρωθεί), συντονισμένα συνέχισαν την επιχείρηση «δηλητηριασμού» της συνείδησης των εργαζομένων γονέων, αλλά και των μικρών μαθητών του σχολείου που μαθαίνουν τις εξελίξεις, με κηρύγματα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού, βάζοντας ανεπίτρεπτες και απαράδεκτες διαχωριστικές γραμμές στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Η επιχειρηματολογία τους στη συνέχεια άλλαξε και πρόσχημα της άρνησης έγιναν οι μη επαρκείς υποδομές του σχολείου.

Δηλαδή ότι για τα 20 παιδάκια που θα φοιτήσουν το απόγευμα δεν θα υπάρχει αίθουσα, ενώ υπάρχουν για 400 περίπου παιδιά. Η αυλαία της απελπισμένης αυτής οργανωμένης προσπάθειας έπεσε με την πομπώδη παραίτηση αναπληρωματικού μέλους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας και μάλιστα με έτοιμο γραπτό κείμενο.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας καλεί τους γονείς να απομονώσουν αυτούς που εκμεταλλεύονται την αγωνία των γονιών για να σπείρουν εθνικιστικά, συντηρητικά, ρατσιστικά, απάνθρωπα ιδεολογήματα. Όπως φάνηκε και από τη σημερινή συνέλευση οι ελάχιστοι που θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις μπορούν και πρέπει να βρουν τείχος από τη στάση των περισσότερων γονιών.

Καλούν τους γονείς να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια σ' αυτούς που αναγκάζουν τους πρόσφυγες να ζουν σε άθλιες συνθήκες, που στερούν στα μικρά προσφυγόπουλα το σχολειό. Να αγωνιστούν για τα μορφωτικά δικαιώματα και το μέλλον όλων των παιδιών – Ελληνόπουλων, μεταναστών και προσφυγόπουλων και να διεκδικήσουν επαρκείς και κατάλληλες σχολικές υποδομές.

ΕΛΜΕ Μαγνησίας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας
Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Μαγνησίας

Η μόρφωση αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών.

Η εκπαιδευτική κοινότητα Μαγνησίας, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, μαθητές έδειξε την της στους πρόσφυγες και κυρίως στα παιδιά. Αυτά, μαζί με τους γονείς τους είναι τα θύματα του πολέμου που διεξάγουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τα συμφέροντα τους, ενάντια στους λαούς, οδηγώντας τους στη προσφυγιά.

Εξαρχής τέθηκε από εκπαιδευτικούς και γονείς η ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική δομή των σχολείων μας, γιατί η μόρφωση και η εκπαίδευση των παιδιών είναι αναφαίρετο δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται αφειδώς, ξεπερνώντας οποιεσδήποτε δυσκολίες και καθυστερήσεις από την Πολιτεία.

Παρόλο που ακόμα δεν έχει επιλεγεί η σχολική μονάδα στη Μαγνησία για τη φοίτησή τους, είναι αυτονόητο ότι όλα τα σχολεία είναι υποψήφια για την υποδοχή τους, ως δημόσια κτήρια και από κανέναν δεν μπορεί να αποκλειστεί η μόρφωση και εκπαίδευση κανενός παιδιού.

Πιστεύουμε ότι κάποιες αντιρρήσεις γονέων για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων σε σχολική μονάδα της περιοχής, όπως παρουσιάστηκαν στον τοπικό τύπο, είναι μεμονωμένες. Γιατί η κοινωνία της Μαγνησίας έδειξε έμπρακτα μέχρι τώρα την αλληλεγγύη της και θα συνεχίσει να το κάνει. Καταδικάζουμε τις ξενοφοβικές και κάθε είδους ρατσιστικές αντιλήψεις που εκπορεύονται από γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους και τις απομονώνουμε. Προς αυτήν την κατεύθυνση οι σύλλογοι καθηγητών, δασκάλων και η ένωση γονέων θα έχουν συνεχείς συναντήσεις και επαφές με τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών των σχολείων.

Την Πέμπτη 24-11 τα ΔΣ των συλλόγων θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του «ΜΟΖΑ» και θα καλωσορίσουν τα παιδιά στο νέο τους , προσφέροντας συμβολικά γραφική ύλη.

sylgoneon2

Περιοχή συνημμένων

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση