Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Κουράκης: «Σε συνάρτηση με τη σύσταση οργανικών θέσεων η λύση στο πρόβλημα των μετατάξεων»
Κουράκης: «Σε συνάρτηση με τη σύσταση οργανικών θέσεων η λύση στο πρόβλημα των μετατάξεων»

Κουράκης: «Σε συνάρτηση με τη σύσταση οργανικών θέσεων η λύση στο πρόβλημα των μετατάξεων»

Μετέωροι παραμένουν 3.800 εκπαιδευτικοί οι οποίοι επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου μετατάχθηκαν από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η νυν ηγεσία αρχικά είχε ανακοινώσει ότι εξετάζει την ανάκληση της μετάταξής τους, όμως ύστερα από τις αντιδράσεις υπαναχώρησε.

Βέβαια, παρότι, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας μιλώντας σήμερα Τρίτη στην «Κ» απέκλεισε την περίπτωση της απόλυσης των 3.800 εκπαιδευτικών που πήραν μετάταξη διότι πλεόναζαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση – κυρίως γυμναστές, ξένων γλωσσών, πληροφορικής – , δεν αποκλείεται η διαδικασία να γίνει από την αρχή.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, κατά τη διαδικασία υπάρχουν θολά σημεία, όπως για παράδειγμα ότι δεν δημοσιοποιήθηκαν οι κατάλογοι των μορίων κάθε εκπαιδευτικού που τοποθετήθηκε σε προσωρινή θέση στην πρωτοβάθμια. Για το θέμα συναντήθηκε την Τρίτη ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, με αντιπροσωπεία των μεταταγμένων εκπαιδευτικών και είπε ότι «σε κάθε περίπτωση, η ευόδωση της όλης προσπάθειας για την εξεύρεση λύσης συναρτάται από τη σύσταση οργανικών θέσεων».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση