Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου

Με κοινή στόχευση αλλά και μήνυμα για αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο της Παιδείας, μέσα από ενιαία στάση όλων των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε η φετινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης .

Υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ. για ευρύτερο άνοιγμα στις σχολικές κοινότητες και την κοινωνία, η κοπή της πίτας, έγινε φέτος (Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017) στην αίθουσα της Ένωσης Aποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. ς, η οποία γέμισε από γονείς- εκπροσώπους συλλόγων γονέων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα αιτήματα των σχολικών κοινοτήτων, με τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των διευθύνσεων εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, που παραβρέθηκαν.

Σημειώνεται, ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν η πρώην υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα , ο περιφερειακός σύμβουλος, πρώην αντιπεριφερειάρχης και εκπρόσωπος της αντιπεριφερειάρχη ς Αργύρης , η αντιδήμαρχος Γεωργία Μποντού- Τοκαλή, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Φώτης Λαμπρινίδης, ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Πολύζος, η πρόεδρος του Παραρτήματος Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Στέλλα Δημητρακοπούλου, η πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Μαίρη Γαβαλά, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ.ά., ενώ μήνυμα απέστειλε η υφ Κατερίνα Παπανάτσιου, με το οποίο έδινε συγχαρητήρια για τη δράση της Ένωσης και τόνιζε «το αξιόλογο και συνεπές έργο της Ένωσης, στο οποίο πάντοτε θα στέκομαι αρωγός».

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσερής, τόνισε ότι η Ένωση, θα εξακολουθεί να προσπαθεί για την επίλυση προβλημάτων στην Παιδεία, να αναδεικνύει τα θετικά προς γνώση και τα αρνητικά προς επίλυση, αλλά και να επενδύει σε δράσεις που αναπτύσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της εκπαίδευσης, ζητώντας τη συνεργασία όλων.

Η πρώην υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα , δήλωσε ότι η ίδια με όποιον τρόπο και από όποια θέση βρίσκεται, θα προσπαθεί να ανταποκρίνεται σε ζητήματα που ανακύπτουν.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, εξήρε την έως σήμερα δράση της Ένωσης Γονέων, δηλώνοντας ότι υπάρχουν αρκετές ενέργειες και πρωτοβουλίες ακόμη οι οποίες θα υποστηριχθούν, όπως το «2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου».

Ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αργύρης Κοπάνας, τόνισε ότι και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, στέκεται και θα στέκεται αρωγός σε θέματα που αφορούν στην Ένωση Γονέων και των σχολείων, αναφέροντας ότι το Δ.Σ. κατάφερε με τις ενέργειές του, να θέσει σε σωστές βάσεις, ζητήματα στα οποία, όπου μπορεί θα βοηθά και η Περιφέρεια.

Ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Φώτης Λαμπρινίδης, ανέφερε ότι η παιδεία απαιτεί κοινή στόχευση, σημειώνοντας τη δράση της Ένωσης.

Ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, τόνισε ιδιαίτερα τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα με την Ένωση και ευρύτερα τους γονείς, αναφέροντας ότι με τον διάλογο και σωστές ενέργειες, μπορούν και αντιμετωπίζονται τα όσα προβλήματα προκύπτουν.

Ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Πολύζος μετέφερε τις ευχές και του προέδρου Απ. Μούσιου για καλή συνέχεια στη συνεργασία, αλλά και στην άρση των όποιων προβλημάτων δημιουργούνται στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.

Σημειώνεται ότι μετά την κοπή της πίτας, δόθηκε απ΄το Δ.Σ., αναμνηστική πλακέτα στον Νίκο νσταντέλλο, για την πολυετή δράση του, μέσα από διάφορες θέσεις του Δ.Σ. της Ένωσης, από την ίδρυσή της, μέχρι και το 2011.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά την ΕΑΑΣ Μαγνησίας, για την υποστήριξη και την ευγενική παραχώρηση του χώρου, όπως και τους γονείς- μέλη των συλλόγων, ιδιοκτήτες των «Laser line clinicς» που προσέφεραν τα δύο δώρα- φλουριά της πίτας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση