Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Κων. Μαραβέγιας: Έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία της Ν.Δ. απέναντι σε εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών
Κων. Μαραβέγιας: Έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία της Ν.Δ. απέναντι σε εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών

Κων. Μαραβέγιας: Έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία της Ν.Δ. απέναντι σε εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών

Ανταποκρινόμενο σε πάγια αιτήματα εκπαιδευτικών το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων κατέθεσε την Παρασκευή τροπολογία για την διευκόλυνση νεοδιοριζόμενων πολύτεκνων, ΑμεΑ και γονέων ΑμεΑ. Συγκεκριμένα, με διάταξη που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή, θα επιτρέπεται πλέον η μετακίνηση εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης και προσωπικού της Ειδικής Αγωγής κατά τη διάρκεια της 2ετούς δοκιμαστικής τους θητείας, στον τόπο συμφερόντων τους.

Κατ'αυτόν τον τρόπο διευκολύνονται προσωπικά και οικογενειακά όλοι οι νεοδιοριζόμενοι:

α) εκπαιδευτικοί και τα μέλη του ΕΕΠ-ΕΒΠ που έχουν παιδιά τα οποία χρειάζονται ειδική θεραπευτική αγωγή ή εκπαίδευση και είναι τυφλά, κωφά ή βαρήκοα, αυτιστικά, σπαστικά πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, που χρήζει μεταγγίσεων τος, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, ΑΙDS, σύνδρομο DΟWΝ και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής, καρκίνο σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Crohn.

β) πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί και τα πολύτεκνα μέλη του ΕΕΠ-ΕΒΠ.

γ) εκπαιδευτικοί και τα μέλη του ΕΕΠ-ΕΒΠ που οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους πάσχουν από μεσογειακή αναιμία που χρήζει μεταγγίσεων τος, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, ΑΙDS και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής, καρκίνο σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Crohn ή έχουν ποσοστό αναπηρίας 75% και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως.

δ) εκπαιδευτικοί και τα μέλη του ΕΕΠ-ΕΒΠ που έχουν τέκνο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως.

Σχολιάζοντας την νέα πρωτοβουλία του ο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας δήλωσε: «Θέλω να αναγνωρίσω δημόσια την άμεση ανταπόκριση και την κοινωνική ευαισθησία τόσο της υπουργού Παιδείας Νίκης όσο και της αρμόδιας υφυπουργού Ζακη. Η υλοποίηση των προτάσεων βουλευτών και κοινωνικών φορέων, με την πολύτιμη βοήθεια της γενικής γραμματέως Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασίας Γκίκα, αποτελεί απόδειξη ότι το υπουργείο Παιδείας ακούει και διαβουλεύεται αποτελεσματικά. Δείχνει ότι η Μητσοτάκη λύνει προτα έχοντας ως κύριο μέλημά της τον άνθρωπο».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση