Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Kλειστό λόγω στατικότητας το ΓΕΛ Αλμυρού
Kλειστό  λόγω στατικότητας το ΓΕΛ Αλμυρού

Kλειστό λόγω στατικότητας το ΓΕΛ Αλμυρού

Διασπάται το ΕΛ και από αύριο οι 290 μαθητές και μαθήτριες θα κάνουν μάθημα σε τρία διαφορετικά σχολικά συγκροτήματα, έως κριθεί κατάλληλο το κτήριο.
Το σχολικό κτίριο του ΕΛ εκκενώθηκε έως ότου κριθεί η στατικότητά του από κλιμάκιο του ΟΣΚ που αναμένεται να κάνει αυτοψία μέχρι τα Χριστούγεννα.

 

Χθες και σήμερα οι μαθητές απασχολήθηκαν εκτός κτιρίου με εκπαιδευτικές εκδρομές, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής Β'/θμιας εκπαίδευσης Σωκράτης .

Το ότι το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο και εγκαταλείπεται μέσα στο χειμώνα είναι μια πολύ παλιά ιστορία, ενώ αφορμή για να έλθουν όλα και πάλι στο προσκήνιο, ήταν η πτώση ενός σοφά πριν από δυο εβδομάδες περίπου, από εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.

Ο σοβάς έσπασε ένα τζάμι και τα θραύσματα κτύπησαν χωρίς όμως να τραυματίσουν τα πόδια των παιδιών. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της ασφάλειας του κτιρίου εντοπίστηκε μελέτη που είχε ζητήσει να γίνει ο δήμος για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, η οποία συμπεριελάμβανε και στατική μελέτη, η οποία επισήμανε ότι το κτίριο χρήζει επισκευών.

Η μελέτη παραδόθηκε στο δήμο το Μάρτιο του 2018 και μεταξύ άλλων προβλέπει επισκευές ύψους 400.000 ευρώ αλλά το ποσό μπορεί να διπλασιαστεί και με τις υπολειπόμενες δαπάνες που απαιτούνται.
Το περιεχόμενο της μελέτης ανησύχησε γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα και την περασμένη Κυριακή έγινε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμε και όλοι ανέλαβαν δράση για να επιλυθεί το θέμα. Ειδικότερα η Β'/θμια Εκπαίδευση φρόντισε να βρεθούν τάξεις που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά για να εκκενωθεί το κτίριο.

Έτσι από αύριο Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της 1ηΛυκείου θα μεταφερθούν στο όμορο (τρεις αίθουσες) η Β' Λυκείου στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης (τρεις αίθουσες) και η Τρίτη Λυκείου στο Α Γυμνάσιο Αλμυρού (4-5 αίθουσες) για λόγους ασφαλείας.

Η διεύθυνση Β'/θμιας ζήτησε την έγκριση των συλλόγων διδασκόντων των τριών σχολείων που θα υποδεχθούν τα παιδιά και αυτές σήμερα το μεσημέρι θα αποσταλούν στο δήμο Αλμυρού ώστε να εγκριθούν από το Συμβούλιο που αναμένεται να συνεδριάσει γι αυτό το λόγο. Πάντως τα σχολεία έχουν ήδη ενημερωθεί να ετοιμάσουν τις αίθουσες για να μπορέσουν να ξεκινήσουν ομαλά αύριο τα μαθήματα.

Επιπλέον η Β'/θμια Εκπαίδευση κατέθεσε υπόμνημα στο δήμο Αλμυρού να υποβάλλει αίτημα να ελεγχθεί και η στατική επάρκεια του 1ουΓυμνασίου που κατασκευάστηκε την ίδια περίοδο και είναι όμορο του 1ου.

Χθες ο δήμαρχος Αλμυρού μαζί με το διευθυντή του 1ουΓΕΛ και το Σύλλογο και Κηδεμόνων του σχολείου είχαν συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΚ στην Αθήνα.

 

Υπήρξε δέσμευση ότι κλιμάκιο θα έλθει να εξετάσει το κτίριο πριν από τα Χριστούγεννα για να κάνει αυτοψία και συγχρόνως θα αποστείλει και τρεις προκάτ αίθουσες για να τοποθετηθούν στο προαύλιο του ΕΠΑΛ.
«Εμείς θα συγκεντρώσουμε στοιχεία και από τα υιπα σχολεία με τη βοήθεια της τεχνικής μας υπηρεσίας και θα τα αποστείλουμε στον ΟΣΚ αλλά και τους βουλευτές του νομού και το αρμόδιο υπουργείο να έχουν γνώση σε τι κατάσταση βρίσκονται. Με 39.340 ευρώ που μου δίνουν κάθε χρόνο δεν μπορώ να συντηρήσω σωστά όλα τα κτίρια. Μόνο 800.000 ευρώ υπολογίζουμε ότι χρειάζονται για το . Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να κατεδαφιστεί. Ειδικά όταν στον ΟΣΚ μου λένε ότι η ετήσια χρηματοδότησή του για επισκευές και συντηρήσεις στα σχολικά συγκροτήματα της Ελλάδας είναι 20 εκ. ευρώ και εγώ για όλα τα σχολεία του δήμου χρειάζομαι 30 εκ. ευρώ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση