Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Κοινή συνεδρίαση Συλλόγων διδασκόντων
Κοινή συνεδρίαση Συλλόγων διδασκόντων

Κοινή συνεδρίαση Συλλόγων διδασκόντων

Για την εκπαίδευση Ρομά και προσφύγων

Κοινή συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , στα οποία φοιτούν μαθητές Ρομά και πρόσφυγες, διοργανώνουν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου από τις 9.30 μέχρι τις 13:30, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μ. Δημητριάδος, στα , οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης . Η εκδήλωση γίνεται με τη συμ της και Αλμυρού.

Στη Συνεδρίαση θα συζητηθούν: η εξασφάλιση των προϋποθέσεων εμπλουτισμού και ανανέωσης της γνώ-σης των εκπαιδευτικών στην ψυχολογική και διδακτική κατάρτιση των ευάλωτων αυτών ομάδων , η διερεύνηση μεθόδων και δυνατοτήτων παρεμβάσεων σε περιπτώσεις φαινομένων σχολικής αποτυχίας και μαθητικής διαρροής, καθώς επίσης και η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους με σχετικές τεχνικές και προγράμματα.

Επιπλέον θα γίνει ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών των Συλλόγων Διδασκόντων για τη βελτιστοποίηση της παιδαγωγικής, εκπαιδευτικής και διοικητικής διαδικασίας στα σχολεία με μαθητές Ρομά και πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης οργανώνεται ως εξής:
09.30-10.00: Χαιρετισμοί
10.00-11.30: Εισηγήσεις Σχολείων και φορέων
11.30-11.40: Διάλειμμα
11.40-13.00: Συζήτηση
13.00-13.30: Παρέμβαση εκπροσώπου του Θεσσαλίας
13.30 Λήξη ς- παράθεση γεύματος φιλοξενίας από την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση