Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Κοινή συνεδρίαση Συλλόγων διδασκόντων
Κοινή συνεδρίαση Συλλόγων διδασκόντων

Κοινή συνεδρίαση Συλλόγων διδασκόντων

ι την εκπίδευση Ρομά και προσφύγων μαθητών

Κοινή συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων ς και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στα οποία φοιτούν μαθητές Ρομά και πρόσφυγες, διοργανώνουν το Σάββατο 4 οεμβρίου από τις 9.30 μέχρι τις 13:30, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μ. Δημητριάδος, στα , οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η γίνεται με τη συμπαράσταση της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Στη Συνεδρίαση θα συζητηθούν: η εξασφάλιση των προϋποθέσεων εμπλουτισμού και ανανέωσης της γνώ-σης των εκπαιδευτικών στην ψυχολογική και διδακτική των ευάλωτων αυτών ομάδων μαθητών, η διερεύνηση μεθόδων και δυνατοτήτων παρεμβάσεων σε περιπτώσεις φαινομένων σχολικής αποτυχίας και μαθητικής διαρροής, καθώς επίσης και η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους με σχετικές τεχνικές και προγράμματα.

Επιπλέον θα γίνει ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών των Συλλόγων Διδασκόντων για τη βελτιστοποίηση της παιδαγωγικής, εκπαιδευτικής και διοικητικής διαδικασίας στα σχολεία με μαθητές Ρομά και πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα της ς οργανώνεται ως εξής:
09.30-10.00: Χαιρετισμοί
10.00-11.30: Εισηγήσεις Σχολείων και φορέων
11.30-11.40: Διάλειμμα
11.40-13.00: Συζήτηση
13.00-13.30: Παρέμβαση εκπροσώπου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
13.30 Λήξη ημερίδας- παράθεση γεύματος φιλοξενίας από την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση