Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Κατάθεση στεφάνων από μαθητές και προσκόπους στο Μνημείο Ηρώων
Κατάθεση στεφάνων από μαθητές και προσκόπους στο Μνημείο Ηρώων

Κατάθεση στεφάνων από μαθητές και προσκόπους στο Μνημείο Ηρώων

Στεφάνια στη μνήμη των αγωνιστών κατέθεσαν σήμερα το πρωί ές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρόσκοποι, ενόψει της αυριανής εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Αύριο κορυφώνονται οι με την καθιερωμένη παρέλαση όπου θα συμμετέχουν 26 πολιτιστικοί σύλλογοι, 26 σχολεία Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης, 16 σχολεία Β' Βάθμιας και 10 τμήματα προσκόπων.

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε: «Το μεγαλείο της επιθυμίας του έθνους για απελευθέρωση ας μετουσιωθεί σε μήνυμα εδραίωσης ιδανικών αρχών αξιών, σε μήνυμα διεκση κι ενότητας. Σήμερα που ο γεωποιτικός χάρτης διακυβεύεται κι όλα είναι ρευστά, οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας δύναμη και το κίνητρο να διεκδικούν έναν ελυεύθερο κόσμο. Αυτή η ημέρα με τη διπλή της σημασία να γίνει έρεισμα εδραίωσης πάνω απ' όλα συνεργασίας συνεκτικότητας και διεκσης ενός καλύτερου τος ».

Ερωτηθείσα για τα μέτρα ασφαλείας, επισήμανε ότι θα είναι όπως στους προηγούμενους εορτασμούς.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δήλωσε: « Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε ανθρώπους δεν δίστασαν να προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό που έχει ο άνθρωπος τη ζωή. Θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Για να απολαμβάνουμε εμείς την ελευθερία ».

Ακολούθως ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδης ανέφερε: «Οι ές όλης της Ελλάδας φέρουν ένα βαρύ φορτίου, αυτό τους το εναπόθεσε η ελληνική ιστορία κι είναι η υποχρέωσή τους απέναντι στους Ήρωες του . Αυτή η υποχρέωση έγκειται στο να συνεχίσουν τον αγώνα με όπλα τα βιβλία και συμμάχους τους καθηγητές τους να προχωρήσουν για μια Ελλάδα πιο δημοκρατική, ελεύθερη, ανεξάρτητη κι ευημερούσα».

Τέλος η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, είπε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί αφορμή για την ενίσχυση της γνώσης και αυτογνωσίας καθώς αν παρατηρήσουμε θα έχουμε ασφαλή συμπεράσματα και να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις για το . Εύχομαι η αυριανή ημέρα να αποτελέσει ορόσημα για αγώνα προσωπικό και συλλογικό για την ελπίδα και τη συλλογική ανάταση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση