Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Κατάθεση στεφάνων από μαθητές και προσκόπους στο Μνημείο Ηρώων
Κατάθεση στεφάνων από μαθητές και προσκόπους στο Μνημείο Ηρώων

Κατάθεση στεφάνων από μαθητές και προσκόπους στο Μνημείο Ηρώων

Στεφάνια στη μνήμη των αγωνιστών κατέθεσαν σήμερα το πρωί μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρόσκοποι, ενόψει της αυριανής εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Αύριο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη παρέλαση όπου θα συμμετέχουν 26 , 26 σχολεία ’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, 16 σχολεία Β’ Βάθμιας και 10 προσκόπων.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε: «Το μεγαλείο της επιθυμίας του έθνους για απελευθέρωση ας μετουσιωθεί σε μήνυμα εδραίωσης ιδανικών αρχών αξιών, σε μήνυμα διεκδίκηση κι ενότητας. Σήμερα που ο γεωποιτικός διακυβεύεται κι όλα είναι ρευστά, οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα μας δύναμη και το κίνητρο να διεκδικούν έναν ελυεύθερο κόσμο. Αυτή η ημέρα με τη διπλή της σημασία να γίνει έρεισμα εδραίωσης πάνω απ’ όλα συνεργασίας συνεκτικότητας και διεκδίκησης ενός καλύτερου μέλλοντος ».

Ερωτηθείσα για τα μέτρα ασφαλείας, επισήμανε ότι θα είναι όπως στους προηγούμενους εορτασμούς.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζος δήλωσε: « Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε ανθρώπους δεν δίστασαν να προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό που έχει ο τη ζωή. Θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Για να απολαμβάνουμε εμείς την ελευθερία ».

Ακολούθως ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδης ανέφερε: «Οι μαθητές όλης της Ελλάδας φέρουν ένα βαρύ φορτίου, αυτό τους το εναπόθεσε η ελληνική ιστορία κι είναι η υποχρέωσή τους απέναντι στους Ήρωες του 1821. Αυτή η υποχρέωση έγκειται στο να συνεχίσουν τον αγώνα με τα και συμμάχους τους καθηγητές τους να προχωρήσουν για μια Ελλάδα πιο δημοκρατική, ελεύθερη, ανεξάρτητη κι ευημερούσα».

Τέλος η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, είπε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί αφορμή για την ενίσχυση της γνώσης και αυτογνωσίας καθώς αν παρατηρήσουμε θα έχουμε ασφαλή συμπεράσματα και να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον. Εύχομαι η αυριανή ημέρα να αποτελέσει ορόσημα για αγώνα προσωπικό και συλλογικό για την ελπίδα και τη συλλογική ανάταση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κάτοικοι και επαγγελματίες του Χόρτου προμηθεύονται απινιδωτή #εξωτερικόςαπινιδωτής - https://t.co/NtOuS8Dqsw -

  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη των πυρκαγιών: Περιπολίες και με drones #ΑρχαίαΟλυμπία - https://t.co/yUzAoLbO8X -

  • Σύστημα sea track στις παράλιες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου #SeaTrack - https://t.co/19KvHRyF4e -

"Αλιεύοντας" την είδηση