Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Καλύφθηκε το κενό του μαθηματικού στο Γυμνάσιο Ζαγοράς
Καλύφθηκε το κενό του μαθηματικού στο Γυμνάσιο Ζαγοράς

Καλύφθηκε το κενό του μαθηματικού στο Γυμνάσιο Ζαγοράς

Η υφ Παιδείας και Θρησκευμάτων και ς Μαγνησίας  , σε συνέχεια της, από 28 Ιανουαρίου, διαδικτυακής ς με τον προϊστάμενο Β'/βάθμιας ς . Μαγνησίας, Χ. Σταχτέα και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του νομού, όπου της ετέθη  το θέμα της έλλειψης μαθηματικού στο , αντιλαμβανόμενη  την κρισιμότητα του ζητήματος, συνεργάστηκε με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, που είχαν γνώση του θέματος, από τους οποίους ζήτησε με συντονισμένες, γρήγορες, νόμιμες και επιβεβλημένες ενέργειες να φροντίσουν, την άμεση κάλυψη του προαναφερόμενου εκπαιδευτικού κενού, με τον διορισμό ενός αναπληρωτή μαθηματικού.

Πράγματι, καθηγητής καλείται να αναλάβει όπως ο νόμος ορίζει, μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα, με το νομοθετικό πλαίσιο, που ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει η ειδική μέριμνα, σε περίπτωση άρνησης του διορισμού, να προβλέπεται, ποινή αποκλεισμού για τον εκάστοτε καθηγητή, από τους πίνακες διορισμού για 2 έτη, ώστε να αποτρέπεται το φαινόμενο μη ανάληψης υπηρεσίας.

Η κ. Μακρή, εκτός από την εισήγηση της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης, αφουγκραζόμενη την αγωνία και το δικαιολογημένο και εύλογο ενδιαφέρον των μαθητών και των γονιών της ευρύτερης περιοχής, δήλωσε ικανοποιημένη για την άμεση επίλυση του προτος, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά, πως και σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις, ανά την επικράτεια, αποδεικνύεται εμπράκτως, πως η άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ς χρονιάς αλλά και η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές της χς, αποτελούν, βασικές προτεραιότητες για το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

"Αλιεύοντας" την είδηση