Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Κάλυψη εκπαιδευτικών κενών μέχρι μέσα Οκτωβρίου;
Κάλυψη εκπαιδευτικών κενών μέχρι μέσα Οκτωβρίου;

Κάλυψη εκπαιδευτικών κενών μέχρι μέσα Οκτωβρίου;

Το ργότερο 10 με 15 Οκτωβρίου τ σχολεία όλων των βαθμίδων και κατά προτεραιότητα τα σχολεία Ειδικής Εκπαίδευσης θα λειτουργούν είτε σε πλήρη είτε με ελάχιστα κενά. Αυτό προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ίκου Φίλη.

Ο υπουργός τόνισε ότι «το υπουργείο δίνει τη μάχη στο θέμα της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το ταχύτερο δυνατόν, αρχής γενομένης από τις 10 Οκτωβρίου, όλα τα σχολεία να είναι σε πλήρη . Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη λειτουργία της Ειδικής Εκπαίδευσης.»

«Βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών, η οποία θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς μέρες, με 4.000 από το , ενώ στην πρώτη φάση προσλήφθηκαν 3.700 από το ΕΣΠΑ και τον τακτικό προϋπολογισμό», είπε ο υπουργός , προσθέτοντας ότι «ως τις 10 Οκτωβρίου θα έχουμε φτάσει στις προσλήψεις περίπου 11.000 εκπαιδευτικών σε Γενική και Ειδική Εκπαίδευση. Δίνουμε μάχη με το χρόνο και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Για φέτος ειδικά που για πρώτη φορά τα κονδύλια του ΕΣΠΑ είναι περιορισμένα, αφού οι περιφέρειες Αττικής, . υ και Δυτ. ς εξαιρούνται».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση