Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Kάλεσμα ΕΛΜΕ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Kάλεσμα ΕΛΜΕ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Kάλεσμα ΕΛΜΕ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

ΕΚΒ: Το Πολυτεχνείο παραμένει ζωντανό και επίκαιρο Αγωνιστικό Σύμβολο

Παρασκευή 15 & Κυριακή 17 Νοεμβρίου  2019

Πέρασαν 46 χρόνια από την ηρωική και συνάμα αιματηρή της νεολαίας και του λαού στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973. Η λαϊκή ήταν η αρχή του τέλους της αμερικανοκίνητης χούντας των επίορκων συνταγματαρχών. Μερικούς μήνες μετά κατέρρευσαν… πρόλαβαν όμως να ολοκληρώσουν το «εθνοσωτήριο» έργο τους με την προδοσία της Κύπρου.

Το κυρίαρχο σύνθημα εκείνης της περιόδου, 45 χρόνια μετά, παραμένει επίκαιρο.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Παλεύουμε για την ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονιακών νόμων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση να γίνουν πραγματικά κοινωνικά αγαθά.

Προάσπιση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών και ανθρώπινα όρια ηλικίας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ δουλειά για όλους. Η ανεργία η υποαπασχόληση, η απλήρωτη , δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νεολαίας.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ το δημόσιο σχολείο. Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών. Αύξηση δαπανών για την παιδεία και όχι μείωση των κοινωνικών δαπανών. Άμεση αναμόρφωση των βιβλίων και των αναλυτικών προγραμμάτων.

Ο αγώνας μας, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές, για την ειρήνη είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Απαιτούμε την ασφαλή μεταφορά των προσφύγων, την εγκατάστασή τους στις χώρες που επιθυμούν και τη δημιουργία των βασικών υποδομών για τη τους και τη μόρφωση των παιδιών τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με συνέπεια την πάλη μας ενάντια στο φασισμό, σε κάθε μορφή ρατσισμού καθώς και στην προσπάθεια αναβίωσής τους. Εγγυόμαστε σχολεία ανοιχτά για όλα τα , ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, θρησκείας.

ΘΕΤΟΥΜΕ τα θεμέλια για μια κοινωνία της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΕΝΩΤΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και που καλούν οι φοιτητικοί από το «θόλο» του Πανεπιστημίου Κυριακή 17 Νοέμβρη, το απόγευμα.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ στεφανιών από , Παρασκευή 15 Νοέμβρη στο Ηρώο (παραλία) στις 12.00 μ.

ΕΚΒ: Το Πολυτεχνείο παραμένει ζωντανό και επίκαιρο Αγωνιστικό Σύμβολο 

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου, τιμώντας, όπως κάθε χρόνο, με τον πρέποντα σεβασμό, τον ηρωϊκό Ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, σας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις, που οργανώνει η Εκπαιδευτική Κοινότητα για την 46η επέτειο της 17 Νοέμβρη.

Ο αγωνιστικός συμβολισμός της ηρωικής εξέγερσης είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος. Συμπίπτει με τον αγώνα που δίνουν τα Συνδικάτα ενάντια στην νομοθετική επαναφορά από την Κυβέρνηση του εργασιακού Μεσαίωνα και την περιστολή κατακτημένων με αγώνες συνδικαλιστικών ελευθεριών, όπως το αναφαίρετο δικαίωμα στην .

Το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, που ένωσε όλους τους Έλληνες και επανέφερε τη Δημοκρατία στη Χώρα μας, σήμερα, επιχειρείται να εκφυλισθεί!

ΨΩΜΙ δεν είναι τα μεροκάματα πείνας, η μαύρη και ανασφάλιστη και οι συνθήκες γαλέρας, που το Κεφάλαιο επιδιώκει και η Κυβέρνηση συναινεί.

ΠΑΙΔΕΙΑ δεν είναι η ιδιωτικοποίηση της γνώσης και η απαξίωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της. Δεν είναι η μετατροπή των Πανεπιστημίων σε ιδιωτικές εταιρίες κέρδους.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν είναι η τοποθέτηση των Συνδικάτων στο γύψο και η καταστολή των αγώνων για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, ούτε οι επικίνδυνοι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και οι επεμβάσεις των ισχυρών σε βάρος λαών.

To E.K. Βόλου, εμπνεόμενο από τα οράματα και τις αξίες των Ηρώων του Πολυτεχνείου, συνεχίζει την πάλη του για την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, και, γενικά, για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων, που μετά τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις της, επιμένει να εφαρμόζει και η παρούσα Κυβέρνηση.

Η στεφανιών από τους θα γίνει την Παρασκευή 15 Νοέμβρη, στο Ηρώο (παραλία) στις 12.00 μ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνέχεια Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/lYIMLxs1Ul -

  • Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Νοτίου Πηλίου - https://t.co/ZiXV7tpJB0… -

  • - https://t.co/5PY8XQt1hg -

"Αλιεύοντας" την είδηση