Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Κ.Παπανάτσιου: «Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα για μείωση κατά ένα έτος του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών»
Κ.Παπανάτσιου: «Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα για μείωση κατά ένα έτος του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών»

Κ.Παπανάτσιου: «Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα για μείωση κατά ένα έτος του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών»

Ερώτηση γι την μείωση κτά ένα έτος της υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευικών κατατέθηκε από 61 Βουλευτές του ΣΥΡΙΣΑ-ΠΣ μετά από πρωτοβουλία των τομεαρχών Παιδείας Ν. Φίλη, Μ. Τζούφη και των βουλευτών Κ. Παπανάτσιου, Σ. Βαρδάκη, Θ. Ξανθόπουλο, Α. Τόλκα.

Η κυβέρνηση της με βάση τον κανόνα “1 προς 1” και το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς εκπαιδευτικών, δρομολόγησε με καθυστερήσεις και προτα τον διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών. Οι διορισμοί αυτοί κάλυψαν ένα μόνο μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό και αυτό αποδεικνύεται από τις φετινές 43.000 προσλήψεις αναπληρωτών.

Η Κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει άμεσα το καθεστώς παραμονής 2 σχολικών ετών στη θέση τοποθέτησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, διότι το οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο έχει αλλάξει δραματικά πλέον. Μια τέτοια απόφαση θα ήταν κοινωνικά δίκαιη και εφικτή δεδομένου ότι: α) υφίστανται διαθέσιμα οργανικά κενά για όλες τις σε μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων, β) στο προγενέστερο της υπ'αριθ. 93395/Ε1 ς πλαίσιο η υποχρεωτική παραμονή ήταν ένα έτος, γ) δημιουργούνται προτα στην οικογενειακή συνοχή, δ) οι υγειονομικές και κοινωνικοοικονομικών συνθήκες έχουν μεταβληθεί δραματικά.

Με βάση τα παραπάνω η ς ς και 60 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτουν το ερώτημα στην υπουργό για το εάν προτίθεται να εξετάσει και να μειώσει το χρόνο υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιοριζόμενων από δύο σχολικά έτη σε ένα ;

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση