Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Κ. Παπανάτσιου: «Να σταματήσει να κρύβεται η κυβέρνηση για τις άδειες ανατροφής τέκνων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών»
Κ. Παπανάτσιου: «Να σταματήσει να κρύβεται η κυβέρνηση για τις άδειες ανατροφής τέκνων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών»

Κ. Παπανάτσιου: «Να σταματήσει να κρύβεται η κυβέρνηση για τις άδειες ανατροφής τέκνων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών»

Ερώτηση για τις ανατροφής τέκνων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών κατέθεσε η ς Κατερίνα Παπανάτσιου προς την κα Υπουργό Παιδείας, την οποία συνυπογράφουν ακόμα 32 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η κα Παπανάτσιου αναφέρει πως το Υπουργείο Παιδείας με μία πρωτοφανή εγκύκλιο που εξεδόθη τον Αύγουστο 2020, προχώρησε σε μείωση του ορίου ηλικίας των τέκνων, δυνάμει του οποίου ο εκπαιδευτικός δικαιούται 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνων, στα 2 χρόνια από τα 4 που ίσχυε.

Η ς σημειώνει, πως το αποτέλεσμα των παραπάνω αποφάσεων ήταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί – οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια εργάστηκαν ως αναπληρωτές με ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα- να αποκλειστούν από το ιερό δικαίωμα να είναι δίπλα στο παιδί τους για ένα διάστημα 9 μηνών, και να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα σε οικογένειες.

Μετά όμως από προσφυγή εκπαιδευτικού στη , το ΣΤΕ με την αρ.2367/2021 ακύρωσε την εν λόγω απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, κρίνοντας ότι η προρρηθείσα είναι παράνομη, ανοίγοντας ουσιαστικά πίσω το δρόμο για την επαναφορά του αυτονόητου δικαιώματος του γονιού εκπαιδευτικού να είναι δίπλα στο παιδί του.

Στην ερώτηση της η πρώην τονίζει πως μέχρι σήμερα το Υπουργείο ς δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια ώστε να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να αιτηθούν τη χορήγηση της άδειάς τους, όπως άλλωστε κρίθηκε από το ΣΤΕ, ενώ δημιουργούνται και πρακτικά προβλήματα αφού το Υπουργείο δεν είναι σε θέση μέχρι στιγμής να γνωρίζει πόσοι εκπαιδευτικοί πρόκειται να απουσιάσουν λόγω άδειας ανατροφής τέκνου και να προβεί στον απαραίτητο προγραμματισμό.

Με βάση τα παραπάνω η κα Παπανάτσιου και 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτάνε την αρμόδια υπουργό για το πότε θα προβεί στην έκδοση νέας εγκυκλίου σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ, ώστε να μπορέσουν να αιτηθούν οι που το δικαιούνται άδεια ανατροφής τέκνου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση