Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Κ. Παπανάτσιου: «Να δοθεί ο αριθμός μόνιμων διορισμών και η κατανομή κατά κλάδο και ειδικότητα»
Κ. Παπανάτσιου: «Να δοθεί ο αριθμός μόνιμων διορισμών και η κατανομή κατά κλάδο και ειδικότητα»

Κ. Παπανάτσιου: «Να δοθεί ο αριθμός μόνιμων διορισμών και η κατανομή κατά κλάδο και ειδικότητα»

Η κα Παπανάτσιου ανέφερε ότι η Κυβέρνηση του , τηρώντας τη δέσμευσή της, προχώρησε, με τον νόμο 4589/2019, σε σχεδιασμό τριετούς προγράμματος 15.000 μόνιμων διορισμών στην με αποτέλεσμα το Σεπτέμβριο του 2020 να έχουμε τους πρώτους διορισμούς στην ειδική αγωγή, με καθυστέρηση βέβαια ενός έτους από τον αρχικό σχεδιασμό.
Στην γενική αγωγή υπάρχει μια άνευ προηγουμένου αδικαιολόγητη καθυστέρηση έκδοσης των τελικών πινάκων, σε μια κρίσιμη υγειονομική συγκυρία που επιφέρει επιπλέον ψυχολογική πίεση στους εκπαιδευτικούς σε σχέση με τoν επαγγελματικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Η βουλευτής ς επισημαίνει ότι o συνδυασμός των χιλιάδων οργανικών κενών, το μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων (περίπου 8.500 φέτος) των εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ο τεράστιος αριθμός αναπληρωτών που απαιτείται τα τελευταία χρόνια για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία μας, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα να προχωρήσει η Κυβέρνηση της ΝΔ άμεσα όχι απλά στις 10.500 προσλήψεις που προβλέπονται σε δύο έτη, όπως πρόσφατα ανέφερε η υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως, αλλά να αυξηθούν οι προσλήψεις σε 15.000 πριν να αρχίσει το νέο σχολικό έτος όπως πρότεινε πρόσφατα ο Πρόεδρος του - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης ς.

Όπως τονίζει η πρώην υπουργός η μακροχρόνια καθυστέρηση δημοσιοποίησης των κατανομών δίνει την εντύπωση ότι το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να έχει σε ομηρία τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να προωθεί τα νεοφιλελεύθερα σχέδιά του και το ξήλωμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Οι κατανομές θα έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί εδώ και καιρό, σύμφωνα και με τις υπο του Υπουργείου και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της κάθε βαθμίδας.

Με βάση τα παραπάνω 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ερωτούν την κα. υπουργό:

1) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των μόνιμων προσλήψεων με γνώμονα ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προγραμματίσουν την επαγγελματική και οικογενειακή τους σε πολύ σύντομο διάστημα;
2) Θα υπάρξει η και των 10.500 εκπαιδευτικών γενικής παιδείας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση πριν την έναρξη της φετινής χρονιάς;
3) Πότε προτίθεται να ανακοινώσει το Υπ. Παιδείας την κατανομή των διορισμών κατά κλάδο και ειδικότητα;

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση