Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ημερίδα αφιερωμένη στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου από το Europe Direct
Ημερίδα αφιερωμένη στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου από το Europe Direct

Ημερίδα αφιερωμένη στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου από το Europe Direct

Η ομάδα των Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «ICare4Eu» του 9ου Γυμνασίου Βόλου, ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Αγγελόπουλος και η πρέσβειρα του προγράμματος για τα σχολεία της Δ.Ε. Θεσσαλίας και του σχολείου, Βάσω Βούλγαρη, φιλοξένησαν στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου, τους νέους μαζί με τις εμψυχώτριες καθηγήτριές τους, υποψήφιες Teachers4Europe.

Στη δράση συμμετείχαν η παιδαγωγική ομάδα Τ4Ε του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού με τις εμψυχώτριες, Μαίρη Μπουκώρου και Χαρούλα Μιχαλακοπούλου, όπως επίσης και η παιδαγωγική ομάδα Τ4Ε του Μουσικού Λυκείου Βόλου με την εμψυχώτρια, Χρυσούλα Μακρή.

Οι τρεις ομάδες, ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή μεταξύ τους. Παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του προγράμματος από την Πηνελόπη Δάλλη, διοικητική συντονίστρια του για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ακολούθησε συζήτηση με την κα Δάλλη, η οποία έλυσε τις απορίες των μαθητών.

Η ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση του κ. Σωκράτη Χρυσόμαλλου ο οποίος διένειμε υλικό στους μαθητές και τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του κέντρου .

Το πρόγραμμα Teachers4Europe έχει σα στόχο την προσέγγιση την έννοια της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τη σημασία ανάδειξης των μαθητών σε αυριανούς ενεργούς πολίτες της Ευρώπης.

Το Δίκτυο Τ4Ε διακρίνει ευαισθησία στα θέματα που αφορούν στη δημιουργία ενός σχολείου ανοιχτού στην που προσφέρει ένα υγιές, ισότιμο, ασφαλές περιβάλλον στη σχολική κοινότητα, που σέβεται την πολιτισμική ταυτότητα όλων και όπου ο καθένας μπορεί να αναπτύξει και να καλλιεργήσει την αυτοεικόνα του, τις ικανότητές του και την πολλαπλή του ταυτότητα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση