Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου για την Εκπαιδευτική Κοινότητα Μαγνησίας
Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου για την Εκπαιδευτική Κοινότητα Μαγνησίας

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου για την Εκπαιδευτική Κοινότητα Μαγνησίας

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου, υπέρ υγείας και ενισχύσεως της Εκπαιδευτικής Κοινότητας της , επ’ ευκαιρία της ενάρξεως της νέας Σχολικής χρονιάς, τέλεσε την Δευτέρα 26/9, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου , ο κ. Ιγνάτιος.

Το Ευχέλαιο τελέστηκε με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής κοινότητας και έγινε αφορμή συνάξεως πλήθους Δασκάλων και Καθηγητών του Νομού μας, που κατέκλυσαν τον Ναό, με επικεφαλής τους Δ/ντές ’/θμιας καιβ’/θμιας Εκπαίδευσης Γεώργιο Πολύζο και Σωκράτη Σαβελίδη.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε πατρικώς στους εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι «θεωρώ πολύ σπουδαίο αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ, που είναι καρπός μιας σχέσης εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Τοπική Εκκλησία και στον Εκπαιδευτικό κόσμο της Μητροπόλεως. Είμαστε μια οικογένεια, που σε τούτες τις κρίσιμες ώρες λειτουργούμε ο καθένας στο δικό του διακόνημα, εργαζόμενοι για το κοινό καλό…».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι αναλογίζεται τις επιπτώσεις της κρίσης στο έργο των εκπαιδευτικών, αλλά, όπως τόνισε, «προσεύχομαι να μη σταθεί εμπόδιο στο να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας, όπως το κάνετε. Έχετε την απεριόριστη συμπαράστασή μας, την και τον θαυμασμό μας. Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας. Νομίζω ότι έχουμε, πλέον, ξεπεράσει τις προκαταλήψεις, δεν ισχύουν σε εμάς ιδεοληψίες, έχουμε νικήσει τις αντιξοότητες αντιπαλότητας και πόλωσης και δημιουργήσαμε εξαιρετικό κλίμα ενότητας, μοντέλο μίμησης και για άλλους χώρους…».

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του ως εξής: «θεωρώ το μεγαλύτερο επίτευγμα της Παιδείας μας ότι προσέφερε, όχι τώρα, που η κρίση έχει διογκωθεί, αλλά επί σειρά ετών, δωρεάν Παιδεία σε όσα βρέθηκαν ανάμεσά μας από άλλους τόπους. Υπήρξε η μεγαλύτερη προσφορά μας, που οι καρποί της θα φανούν στο μέλλον. Ελπίζω ότι θα σταθούμε και πάλι αντάξιοι και τούτες τις δύσκολες μέρες, γιατί αξίζει να θυμόμαστε πάντοτε ότι το κάθε παιδί, απ’ όπου κι αν προέρχεται, ό,τι χρώμα και να έχει το δέρμα του, δεν παύει να είναι μια μοναδική ψυχή, που στο πρόσωπό του, εμείς κηρύττουμε ότι συναντούμε τον ίδιο τον Χριστό».

Ακολούθησε για την ανάπαυση των ψυχών των εκπαιδευτικών που έφυγαν από κοντά μας, το τελευταίο καιρό, ενώ ύστερα από πρόταση της εκπαιδευτικής κοινότητας αποφασίστηκε η συγκεκριμένη λατρευτική ευκαιρία να γίνει θεσμός, που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

ekpedeutikoi_euxaileo_06ekpedeutikoi_euxaileo_08

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών #Θεσσαλονίκη - https://t.co/eqbcCauvmu -

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

"Αλιεύοντας" την είδηση