Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ηχηρότατο μήνυμα της μαθητικής κοινότητας κατά της καύσης σκουπιδιών
Ηχηρότατο μήνυμα της μαθητικής κοινότητας κατά της καύσης σκουπιδιών

Ηχηρότατο μήνυμα της μαθητικής κοινότητας κατά της καύσης σκουπιδιών

Χιλιάδες μαθητές πλημμύρισαν τους δρόμους του Βόλου σήμερα στέλνοντας  ηχηρότατο μήνυμα ότι θέλουν ένα καθαρό περιβάλλον και μια εξίσου καθαρή ατμόσφαιρα.

Υπό τους ήχους των μουσικών οργάνων των  μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου, πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία στο κέντρο του Βόλου, με τη νεολαία να ζητά την παύση της καύσης σκουπιδιών.

Οι μαθητές φορώντας μάσκες, κρατώντας πλακάτ και πανό φώναζαν συνθήματα διεκδικώντας ένα καθαρό περιβάλλον.

Κεντρικά συνθήματα των μαθητών ήταν «Όχι στην καύση των σκουπιδιών», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά», «Αγοραστέ και Μπέο, ακούστε το καλά: η καύση σκουπιδιών ανήκει στα χαρτιά»,« στον αέρα, καρκίνος στο νερό και σκέφτεστε λαμπάκια που γράφουν Μονακό» και πολλά άλλα.

Στην πορεία συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί, γονείς, μέλη φοιτητικών συλλόγων του Θεσσαλίας, μέλη της Επιτροπής Πολιτών, ενώ ο κόσμος που παρατηρούσε την πορεία επευφημούσε τους μαθητές για τη διεκδικητικότητά τους.

Οι μαθητές από το πρωί, συμμετείχαν σε καταλήψεις στα σχολεία τους για να συμμετάσχουν στο μαθητικό συλλαλητήριο, ενώ κάποιοι άλλοι απείχαν για κάποιες ώρες από τα μαθήματά τους.

Να σημειωθεί πως υπό κατάληψη τελούν τα 2ο Γυμνάσιο Βόλου, 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 3ο Γυμνάσιο Βόλου, 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 6ο Γυμνάσιο Βόλου, 3ο Βόλου, 4ο Βόλου, 5ο ΓΕΛ Βόλου, 7ο ΓΕΛ Βόλου, Μουσικό Σχολείο και τα 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και ΕΠΑΛ Αγριάς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία Ολυμπιακού Βόλου με Σέζαρ Κότο #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/uHXcCs4qHX -

  • Πολωνία και χώρες Βαλτικής σπεύδουν στο πλευρό της Ουκρανίας φοβούμενες ρωσική επίθεση - https://t.co/i94li8hV04… -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μεταφορά πολικών αερίων μαζών προς την Ελλάδα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/rU1ZGAsptH -

"Αλιεύοντας" την είδηση