Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Η Ζέττα Μακρή σε ημερίδα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας
Η Ζέττα Μακρή σε ημερίδα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας

Η Ζέττα Μακρή σε ημερίδα του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας

Στην ημερίδα του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδος, με θέμα «1821 και Εκπαίδευση», συμμετείχε, την Τρίτη 23 Μαρτίου, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον οργανωτικό συντονιστή για την πρόσκληση και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, χαιρετίζοντας τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, τους  μητροπολίτες Στερεάς Ελλάδας, τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας, τον αντιδήμαρχο Λαμιέων και  την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος.

Η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της: «Τότε, όπως και τώρα, οι έθνος, παιδεία, θρησκεία, ελευθερία, είναι συνυφασμένες με την εκπαίδευση.

Η εκπαιδευτική πραγματικότητα στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης είχε βασικά και δυναμικά συστατικά της, την ελληνική γλώσσα, τα ελληνικά γράμματα, τον ελληνικό πολιτισμό, τον ελληνικό αγώνα για ανεξαρτησία, την ελληνική ψυχή.

H εκπαίδευση, την περίοδο 1821-1827, αποτέλεσε κύριο μέσο καλλιέργειας και ενδυνάμωσης της εθνικής ταυτότητας, της εθνικής συνείδησης και ομοψυχίας.

Αποστολή της εκπαίδευσης ήταν να προετοιμάσει τους πολίτες του νέου κράτους, μέσα από τις έννοιες της ισότητας, της ισονομίας, της αξιοκρατίας, της ελευθερίας.

Αποστολή διαχρονική της Παιδείας, ηθικό χρέος και ευθύνη δική μας να σεβαστούμε, να διασώσουμε και να μεταδώσουμε τα πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης, της δημοκρατίας, της τόλμης και της αρετής στα μας, στο της ανθρωπότητας».

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση