Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Η Βουλή των Ελλήνων αρωγός στην Εκπαίδευση των Προσφύγων και για το σχολικό έτος 2018-2019
Η Βουλή των Ελλήνων αρωγός στην Εκπαίδευση των Προσφύγων και για το σχολικό έτος 2018-2019

Η Βουλή των Ελλήνων αρωγός στην Εκπαίδευση των Προσφύγων και για το σχολικό έτος 2018-2019

Αρωγός στην Εκπαίδευση των Προσφύγων στέκεται για μια ακόμη χρονιά η , καθώς για τρίτο συναπτό σχολικό έτος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την επιπρόσθετη επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η επιχορήγηση έχει ως στόχο την κάλυψη των δαπανών ς και ς που δημιουργούνται στις σχολικές μονάδες λόγω της λειτουργίας των Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων τις ώρες 2 – 6 το απόγευμα.

Παράλληλα για πρώτη φορά επιχορηγήθηκαν σχολικές επιτροπές και για τις Δομές των Νηπιαγωγείων που λειτουργούν εντός των Κέντρων Φιλοξενίας.

Η Α' φάση επιχορήγησης που ολοκληρώθηκε, αφορούσε 48 Σχολικές Επιτροπές για 89 σχολικές μονάδες. Το νέο έτος θα ξεκινήσει η Β' φάση επιχορήγησης για τα νέα στα οποία θα λειτουργήσουν Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Η επιχορήγηση κατατίθεται στους λογαριασμούς των Σχολικών Επιτροπών οι οποίες, με τη σειρά τους, οφείλουν να διαθέσουν τα ποσά για την κάλυψη δαπανών ς και ς στα όπου ιδρύθηκαν ΔΥΕΠ, καθώς και στα παραρτήματα των Νηπιαγωγείων, όπως αυτά αναφέρονται στην απόφαση της Βουλής που κοινοποιείται στις Σχολικές Επιτροπές.

Το , Έρευνας και Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά τη για τη σταθερή συνδρομή της στην των προσφυγόπουλων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση