Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Η Βουλή των Ελλήνων αρωγός στην Εκπαίδευση των Προσφύγων και για το σχολικό έτος 2018-2019
Η Βουλή των Ελλήνων αρωγός στην Εκπαίδευση των Προσφύγων και για το σχολικό έτος 2018-2019

Η Βουλή των Ελλήνων αρωγός στην Εκπαίδευση των Προσφύγων και για το σχολικό έτος 2018-2019

Αρωγός στην Εκπαίδευση των Προσφύγων στέκεται για μια ακόμη χρονιά η , καθώς για τρίτο συναπτό σχολικό έτος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την επιπρόσθετη επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών ς και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η επιχορήγηση έχει ως στόχο την κάλυψη των δαπανών ς και ς που δημιουργούνται στις σχολικές μονάδες λόγω της λειτουργίας των Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων τις ώρες 2 – 6 το απόγευμα.

Παράλληλα για πρώτη φορά επιχορηγήθηκαν και για τις Δομές των Νηπιαγωγείων που λειτουργούν εντός των Κέντρων ς.

Η Α' φάση επιχορήγησης που ολοκληρώθηκε, αφορούσε 48 Σχολικές Επιτροπές για 89 σχολικές μονάδες. Το θα ξεκινήσει η Β' φάση επιχορήγησης για τα νέα σχολεία στα οποία θα λειτουργήσουν Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Η επιχορήγηση κατατίθεται στους λογαριασμούς των Σχολικών Επιτροπών οι οποίες, με τη σειρά τους, οφείλουν να διαθέσουν τα ποσά για την κάλυψη δαπανών ς και ς στα σχολεία όπου ιδρύθηκαν ΔΥΕΠ, καθώς και στα παραρτήματα των Νηπιαγωγείων, όπως αυτά αναφέρονται στην απόφαση της Βουλής που κοινοποιείται στις Σχολικές Επιτροπές.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά τη για τη σταθερή συνδρομή της στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση