Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΣΙΝΕΜΑ / Η ταινία “Να  τιμάς τον βασιλιά σου” του 3ου ΓΕΛ Βόλου στον 9ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.
Η ταινία “Να  τιμάς τον βασιλιά σου” του 3ου ΓΕΛ Βόλου στον 9ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.

Η ταινία “Να  τιμάς τον βασιλιά σου” του 3ου ΓΕΛ Βόλου στον 9ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.

H αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου, κάθε ηλικίας και φύλου είναι ο βασιλιάς του. Με αυτό το μήνυμα η ταινία μικρού μήκους “Να  τιμάς τον βασιλιά σου” των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Βόλου  θα συμμετάσχει στον 9ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.

Η έγινε χθες στο κατάμεστο από κόσμο  αμφιθέατρο Σαράτση του Π.Θ. και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα μικρών και μεγάλων

Τη ταινία προλόγισε η ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτις ΚΕΨΕΨΥΣ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χριστίνα Ρούση-Βέργου η οποία είπε πως η συγκεκριμένη παραγωγή έχει σκοπό να αναδείξει την δημιουργική δουλειά των μαθητών και των καθηγητών τους.  “Το έχει τη δυνατότητα να αναδεικνύεται σε θερμοκοιτίδα ανάπτυξης, καλλιέργειας και ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών, ενώ έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε μια κοινότητα που νοιάζεται και φροντίζει τα μέλη της  και δράσεις σαν κι αυτή αποδεικνύουν ακριβώς αυτό είπε η ομιλήτρια.

Επίσης σημείωσε πως οι δύο ναυαρχίδες των μαθησιακών στόχων της εκπαίδευσης  είναι η αυτορύθμιση κι ο αυτοέλεγχος, καθώς και η δημιουργική προσπάθεια των παιδιών και ο διαφορετικός τρόπος  μέσα από τον οποίο προσεγγίζουν το θέμα με βασικό στοιχείο  την έννοια της αξιοπρέπειας.

“Τα μας δείχνουν τον δρόμο σε μία άλλη οπτική καθώς και ένα δρόμο επικοινωνίας μαζί τους. Τέτοιου είδους  γέφυρες είναι πολύτιμες. Η συμβίωση των ανθρώπων με άλλους ανθρώπους δεν είναι ποτέ μια  εύκολη υπόθεση. Συχνά προκαλούνται έντονα συναισθήματα με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην αρμονική συνύπαρξή μας. Τα σχολεία δεν είναι  χώροι αποστειρωμένοι από τα  στοιχεία αυτά. Χρειαζόμαστε τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες για να σφυρηλατήσουμε  το ήθος και την αξιοπρέπειά μας” τόνισε η ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτις ΚΕΨΕΨΥΣ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χριστίνα Ρούση-Βέργου .

Για την ταινία μίλησε επίσης ο  σκηνοθέτης Κώστας Ανέστης, οποίος εξήρε την προσπάθεια των μαθητών που με ελάχιστες τεχνικές δυνατότητες  κατάφεραν να ολοκληρώσουν μια ταινία μικρού μήκους.

Οι δημιουργοί της ταινίας και η ηθοποιοί μίλησαν τόσο για το αποτέλεσμα της δουλειάς τους αλλά για όλα όσα προηγήθηκαν ώστε  το “Να τιμάς το βασιλιά σου” να προβληθεί και να διαγωνιστεί στον 9ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.

Την ταινία πρόβαλε  το  Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Έρευνας & Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σήμερα Σάββατο 2 Μαρτίου και 6μμ στο αμφιθέατρο  θα προβάλει ταινία μικρού μήκους «Να  τιμάς τον βασιλιά σου», που αποτελεί την επίσημη συμμετοχή  του 3ου ΓΕΛ Βόλου στον 9ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο μαθητής της Β’ Λυκείου Γιάννης Λάφης.

Πρωταγωνιστούν: Άκης Κουλουριώτης – Μάριος Ορφανός.

Συμπρωταγωνιστούν: Γιάννης Σάρκος, Κώστας Παπαθανασίου, Κώστας Καραδήμας, Ρωμανός Γαβρινιώτης, Ραφαήλ Καντίκος, Ελένη Κυρτσούδη, Φωτεινή Κουτρούμπα, Γκιλμπέρτα Λάσκου, Βασιλική Χαλάτση, Αλεξία Βέτσικα, Γρηγόρης Κολοκυθόπουλος.

Οπερατέρ – Μοντέρ: Λορέντζο Χιούσα.

Κινηματογραφιστής: Ζήσης Γούναρης.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αστέρης Λαζαρίδης .

 

Δείτε την ταινία εδώ:

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση