Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Η Σχολή Αστρονομίας Βόλου θα λειτουργήσει φέτος διαδικτυακά
Η Σχολή Αστρονομίας Βόλου θα λειτουργήσει φέτος διαδικτυακά

Η Σχολή Αστρονομίας Βόλου θα λειτουργήσει φέτος διαδικτυακά


Διδικτυκά θα λειτουργήσει φέτος η του Βόλου, η οποία συμπλήρωσε πλέον 10 χρόνια εύρυθμης και αδιάκοπης λειτουργίας. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι δεν θα προσέλθουν (όπως συνήθως γινόταν) δια ζώσης, λόγω των υγειονομικών περιορισμών της πανδημίας του κορωναϊού, αλλά θα πρέπει να εγγραφούν μέσα στον μήνα Ιανουάριο, στην της Σχολής Αστρονομίας (διαβάστε πιο κάτω αναλυτικότερα τον τρόπο).

Σε όλα αυτά τα χρόνια πολυάριθμοι και (πάνω από 1600) φοίτησαν στις τρεις τάξεις της Σχολής, που είναι τριετούς φοιτήσεως και έλαβαν το ανάλογο πτυχίο τους. Η Σχολή ιδρύθηκε το 2011, δοκιμαστικά στην αρχή, αλλά υπήρξε από την πρώτη χρονιά έντονο το ενδιαφέρον των Βολιωτών, αφού γράφτηκαν αμέσως – αμέσως πάνω από 85 στην Α' τάξη. Το επόμενο χρόνο λειτούργησε η Β' τάξη και τον μεθεπόμενο χρόνο και η Γ' τάξη.

Από το 2015 έγινε επέκταση της Σχολής και συμπεριέλαβε μαθητές από όλη την Ελλάδα και έτσι η Σχολή του Βόλου έγινε Πανελλήνια . Αποτέλεσε έτσι την πρώτη Πανελλήνια Σχολή της θαυμάσιας αυτής επιστήμης, της πάνσεπτης Επιστήμης κατά τον Συνέσιο τον Κυρηναίο.

Η φετινή Σχολή θα λειτουργήσει και πάλι με τρεις τάξεις από το Φεβρουάριο έως και τον Απρίλιο. Όσοι μαθητές είχαν φοιτήσει στην περσινή χρονιά στην Α' τάξη, μπορούν να εγγραφούν στην Β' τάξη. Όσοι μαθητές είχαν φοιτήσει στην Β' τάξη, μπορούν να εγγραφούν στην Γ' τάξη. Όσοι, φυσικά, δεν είχαν μέχρι φέτος φοιτήσει στη Σχολή, μπορούν να εγγραφούν στην Α' τάξη.

Η διαδικασία είναι απλή. Θα πρέπει να επισκεφτούν την της Σχολής: school.astronomos.gr και να ακολουθήσουν μέσω του Μενού τη διαδρομή: Σχολή Αστρονομίας → Σχολή Αστρονομίας εξ αποστάσεως → Είσοδος στη Σχολή. Εκεί θα βρουν τις τρεις τάξεις, και θα διαβάσουν πολύ πιο αναλυτικά την όλη διαδικασία της εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

Μετά την εγγραφή τους και την καταβολή του αντίστοιχου ποσού (είτε εφάπαξ, είτε με δόσεις) στους μαθητές θα αποσταλούν τα βοηθητικά βιβλία (που αντιστοιχούν στην τάξη που θα φοιτήσουν).
Ενδιάμεσα θα γίνουν δύο διαγωνίσματα (τεστ), προφανώς διαδικτυακά και σε συγκεκριμένες , τα οποία θα βαθμολογηθούν. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν στο τέλος της χρονιάς και τον αξιολογικό βαθμό τους.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021.
Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε είτε με email, είτε τηλεφωνικά με τον Kων/νο Μαυρομμάτη στο 2421051061, είτε με την γραμματέα, την Ευαγγελία Βαζή στο 6995159172.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση