Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Η Μαγνησία στο Δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών
Η Μαγνησία στο Δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών

Η Μαγνησία στο Δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών

Συμμετέχουν 11

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας αβρόγλου, ενεργοποιώντας μετά από 32 χρόνια τον .1566/85 άρθρο 43, που προέβλεπε την ίδρυση/λειτουργία Σχολικών βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, υπέγραψε σχετική Υπουργική Απόφαση με την οποία, για πρώτη φορά, ορίζεται το θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η νέα Υπουργική Απόφαση, αποτελεί πολιτική ορόσημο στην ιστορία του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς συμπληρώνει ένα δεκαετιών, που στέρησε τη δυνατότητα από το σύγχρονο σχολείο να απαντήσει στις ανάγκες που προέκυψαν από τις μεταβαλλόμενες εξελίξεις στις τεχνολογίες, τις επιστήμες και τις τέχνες.

Όπως έγινε γνωστό απ΄ το Υπουργείο, «η Σχολική Βιβλιοθήκη, αξιοποιώντας τα μέσα που της παρέχουν οι νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας και το διαδίκτυο, βρίσκει πλέον τη θέση και το ρόλο της στη δημόσια εκπαίδευση, καθώς δύναται να ενταχθεί σε ευρύτερα Δίκτυα Βιβλιοθηκών,  να συνδεθεί με τη Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, καθώς και με τις Ακαδημαϊκές και Δημοτικές Βιβλιοθήκες.

Στη Μαγνησία τα είναι συνολικά 11 και συγκεκριμένα, τα εξής:  Σχολείο Μουρεσίου- Ξουριχτίου ς «ανοπούλειο», 1ο Δ.Σ. Κάρλας – Στεφανοβικείου, 7ο , 4ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας «Π. Κατσιρέλος», 1ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, 1ο Δ.Σ. Φερών-υ, 2ο Δ.Σ. Ν. Αγχιάλου «Βαρνάλειο», 21ο Δ.Σ. Βόλου, 2ο Δ.Σ. Πορταριάς- Άλλης Μεριάς, Ειδικό Δ.Σ. Αλμυρού και 22ο Δ.Σ. Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση