Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Η Μαγνησία στο Δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών
Η Μαγνησία στο Δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών

Η Μαγνησία στο Δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών

Συμμετέχουν 11 σχολεία

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ενεργοποιώντας μετά από 32 χρόνια τον Ν.1566/85 άρθρο 43, που προέβλεπε την ίδρυση/λειτουργία Σχολικών βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, υπέγραψε σχετική Υπουργική Απόφαση με την οποία, για πρώτη φορά, ορίζεται το θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η νέα Υπουργική Απόφαση, αποτελεί πολιτική ορόσημο στην ιστορία του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς συμπληρώνει ένα έλλειμμα δεκαετιών, που στέρησε τη δυνατότητα από το σύγχρονο σχολείο να απαντήσει στις ανάγκες που προέκυψαν από τις μεταβαλλόμενες εξελίξεις στις τεχνολογίες, τις επιστήμες και τις τέχνες.

Όπως έγινε γνωστό απ΄ το Υπουργείο, «η Σχολική Βιβλιοθήκη, αξιοποιώντας τα μέσα που της παρέχουν οι νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας και το διαδίκτυο, βρίσκει πλέον τη θέση και το ρόλο της στη δημόσια εκπαίδευση, καθώς δύναται να ενταχθεί σε ευρύτερα Δίκτυα Βιβλιοθηκών,  να συνδεθεί με τη Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, καθώς και με τις Ακαδημαϊκές και Δημοτικές Βιβλιοθήκες.

Στη Μαγνησία τα σχολεία είναι συνολικά 11 και συγκεκριμένα, τα εξής:  Δημοτικό Σχολείο Μουρεσίου- Ξουριχτίου Τσαγκαράδας «Νανοπούλειο», 1ο Δ.Σ. Κάρλας – Στεφανοβικείου, 7ο Δ.Σ. Βόλου, 4ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας «Π. Κατσιρέλος», 1ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, 1ο Δ.Σ. Φερών-Βελεστίνου, 2ο Δ.Σ. Ν. Αγχιάλου «Βαρνάλειο», 21ο Δ.Σ. Βόλου, 2ο Δ.Σ. Πορταριάς- Άλλης Μεριάς, Ειδικό Δ.Σ. Αλμυρού και 22ο Δ.Σ. Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δήμος Βόλου: Να μην καταργηθεί το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας - https://t.co/ZY1qtu8nCA -

  • Διέφυγε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων κι επέστρεψε - https://t.co/ShEPhy6S5r -

  • Βρυξέλλες: Η πρόταση της κυβέρνησης για την α΄κατοικία δεν είναι ικανοποιητική - https://t.co/9m1trI1UlW -

"Αλιεύοντας" την είδηση