Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την ορθολογική κατανομή ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ
Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την ορθολογική κατανομή ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την ορθολογική κατανομή ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μία έα Αρχή για τα », προσλήφθηκαν ψυχολόγοι για τις ανάγκες των . Αυτή η πρόσληψη έγινε με βάση την Υ.Α. Αρ. Φ25γ/158055/Δ4, που ορίζει ομάδες σχολείων εντελώς , χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τόσο τα αριθμητικά όσο και τα χωροταξικά δεδομένα των σχολείων. Ειδικά στο νομό Μαγνησίας, η ανορθόδοξη αυτή κατανομή είναι παραπάνω από καταφανής: για παράδειγμα, στην ίδια ομάδα (109) τοποθετείται ένας ψυχολόγος για τα σχολεία, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ . ΙΩΝΙΑΣ με περίπου 1000 μαθητές, καθώς και για το ΕΠΑΛ ς, που απέχει από τη Ν. Ιωνία 45 χιλιόμετρα.

Επειδή δημιουργούνται προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ουσία, που είναι η δυνατότητα παροχής ουσιαστικής ψυχοκοινωνικής στήριξης των /τριών σε σχολεία αυτού του μεγέθους, αλλά και προβλήματα αποδοχής της θέσης με τη συγκεκριμένη σύνθεση της ομάδας (ήδη έχουμε παρ), το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας ζητάει από το Υπουργείο Παιδείας την αναδιαμόρφωση των ομάδων σχολείων, την ορθολογική ανακατανομή των προσληφθέντων ψυχολόγων και την άμεση πρόσληψη επιπλέον ψυχολόγων, έτσι ώστε σχολεία αυτού του μεγέθους (αλλά και ΕΠΑΛ με χωροταξικές ιδιαιτερότητες) να καλύπτονται το καθένα και σε καθημερινή βάση από έναν ψυχολόγο.

Πάγια θέση παραμένει ότι η ψυχοκοινωνική στήριξη των και των οικογενειών τους είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να υλοποιείται μέσω συγκεκριμένων δομών, σε μόνιμη βάση, με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση