Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Η ΕΛΜΕ για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων
Η ΕΛΜΕ για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Η ΕΛΜΕ για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

 

Το βασικό μέλημα όλων όσων εμπλέκονται αυτή την περίοδο είναι να  ανοίξουν τα σχολεία, να μπούν οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία με για τους ίδιους ,τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς. Οι συνθήκες όμως κάτω από τις οποίες ανοίγουν φέτος τα σχολεία είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω του κορωναϊού ,της διασποράς του και του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων.

 

Η  δωρεάν διασφάλιση ατομικών μέτρων προστασίας (, απολυμαντικά, κ.λπ.) για μαθητές ,εκπ/κους και για όσους απασχολούνται, καθώς και η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού ς των χώρων είναι αυτονόητη…

Κατά κοινή όμως ομολογία όλων των ειδικών, ο ασφαλέστερος τρόπος προστασίας είναι η αποφυγή του συνωστισμού ειδικά σε κλειστούς χώρους…

Θεωρούμε επιβεβλημένο, τουλάχιστον σε όσες σχολικές μονάδες υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες,  να αξιοποιηθούν για την αραίωση των μαθητών στα πολυπληθέστερα τμήματα.

Καλούμε τον διευθυντή Εκπ/σης, στο πλαίσιο του γενικού πρωτοκόλλου και των μέτρων που αυτό επιβάλλει για την προστασία από τον κορωναϊό,  να μεριμνήσει ώστε οι σχολικές μονάδες να προχωρήσουν άμεσα, όπου υπάρχει η δυνατότητα, σε αραίωση των τμημάτων.

Οι πρόσθετες ανάγκες σε εκπ/κούς που θα προκύψουν να καταγραφούν και να ζητηθεί από το υπουργείο η έγκαιρη κάλυψή τους με πρόσληψη αναπληρωτών.

 

Απεργία – αποχή από τις διαδικασίες ς /αυτοαξιολόγησης του ν. 4692/2020

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της ς μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η οποιαδήποτε εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το της απεργίας – αποχής.

Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης εκπαιδευτικών και αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) που αφορούν αξιολόγηση και συγκεκριμένα τα άρθρα 33, 34, 35, 36 καθώς και τις εφαρμοστικές Υπουργικές Αποφάσεις και εξουσιοδοτούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αμέσως μετά την έκδοση των εφαρμοστικών Υ.Α. να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (νομικές) για την υλοποίησή της.

Καλούμε το ΔΣ της σε κοινή δράση ενάντια στην αξιολόγηση του ν. 4692/20

Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά ς του κλάδου για τη μάχη αυτή.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση