Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Η ΕΛΜΕ για τις οφειλές σχολείων στη ΔΕΥΑΜΒ
Η ΕΛΜΕ για τις οφειλές σχολείων στη ΔΕΥΑΜΒ

Η ΕΛΜΕ για τις οφειλές σχολείων στη ΔΕΥΑΜΒ

Με πρόσφατη της Σχολικής Επιτροπής β/βάθμιας εκπαίδευσηs του Δήμου Βόλου ετέθη ξανά το θέμα των οφειλών σχολείων του Δήμου Βόλου στη και του διακανονισμού τους. Είναι ένα πρόβλημα που χρονίζει και κυρίως πρόκειται για ποσά τεράστια που τα σχολεία αδυνατούν να πληρώσουν. Επίσης είναι δεδομένο ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις για τα σχολεία έχουν μειωθεί από το 2012 κατά 50%, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων συνεχώς αυξάνονται (ιδιαίτερα στις σχολικές μονάδες με εργαστήρια).

Το Δ.Σ. της είχε με τον αντιπρόεδρο της και τους προέδρους των σχολικών επιτροπών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης και έθεσε το θέμα της αδυναμίας των σχολείων να πληρώσουν, ζήτησε την των χρεών, τη μη πληρωμή νερού από τα σχολεία και ότι δεν υπάρχει ειδικό τιμολόγιο για αυτά (ισχύει το οικιακό τιμολόγιο).

Η θέση της ΔΕΥΑΜΒ ήταν ότι δεν μπορούν να ισχύουν τα παραπάνω με βάση το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη δημοτική υπηρεσία και πρέπει να βρεθεί η καλύτερη λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το Δ.Σ. της , οι , εμμένουν στις θέσεις – προτάσεις τους και επισημαίνουν ότι η καλύτερη λύση είναι να βρεθεί το νομικό πλαίσιο από την Πολιτεία ώστε να μην πληρώνουν νερό τα σχολεία (τα οποία ανήκουν στους Δήμους) όπως ισχύει με την ηλεκτρική ενέργεια.

Ένα πάντως είναι σίγουρο: ότι το νερό δεν «κόβεται» από τα σχολεία και αυτό είναι ζήτημα αιχμής για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για τον προϋπολογισμό

Ενόψει της ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού του 2020 στον οποίο οι δαπάνες για την Παιδεία παραμένουν στάσιμες, το ΔΣ της   συμμετείχε στις κινητοποιήσεις την Τετάρτη 18/12 στο κέντρο της Αθήνας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση