Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Η ΕΛΜΕ για τις οφειλές σχολείων στη ΔΕΥΑΜΒ
Η ΕΛΜΕ για τις οφειλές σχολείων στη ΔΕΥΑΜΒ

Η ΕΛΜΕ για τις οφειλές σχολείων στη ΔΕΥΑΜΒ

Με πρόσφατη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής β/βάθμιας εκπαίδευσηs του Δήμου Βόλου ετέθη ξανά το θέμα των οφειλών σχολείων του Δήμου Βόλου στη ΔΕΥΑΜΒ και του διακανονισμού τους. Είναι ένα πρόβλημα που χρονίζει και κυρίως πρόκειται για ποσά τεράστια που τα σχολεία αδυνατούν να πληρώσουν. Επίσης είναι δεδομένο ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις για τα σχολεία έχουν μειωθεί από το 2012 κατά 50%, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων συνεχώς αυξάνονται (ιδιαίτερα στις σχολικές μονάδες με εργαστήρια).

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ και τους προέδρους των σχολικών επιτροπών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης και έθεσε το θέμα της αδυναμίας των σχολείων να πληρώσουν, ζήτησε την παραγραφή των χρεών, τη μη πληρωμή νερού από τα σχολεία και ότι δεν υπάρχει ειδικό τιμολόγιο για αυτά (ισχύει το οικιακό τιμολόγιο).

Η θέση της ΔΕΥΑΜΒ ήταν ότι δεν μπορούν να ισχύουν τα παραπάνω με βάση το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη δημοτική υπηρεσία και πρέπει να βρεθεί η καλύτερη λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί, εμμένουν στις θέσεις – προτάσεις τους και επισημαίνουν ότι η καλύτερη λύση είναι να βρεθεί το νομικό πλαίσιο από την Πολιτεία ώστε να μην πληρώνουν νερό τα σχολεία (τα οποία ανήκουν στους Δήμους) όπως ισχύει με την ηλεκτρική ενέργεια.

Ένα πάντως είναι σίγουρο: ότι το νερό δεν «κόβεται» από τα σχολεία και αυτό είναι ζήτημα αιχμής για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για τον προϋπολογισμό

Ενόψει της ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού του 2020 στον οποίο οι δαπάνες για την Παιδεία παραμένουν στάσιμες, το ΔΣ της ΟΛΜΕ  συμμετείχε στις κινητοποιήσεις την Τετάρτη 18/12 στο κέντρο της Αθήνας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασθενής σεισμική δόνηση το μεσημέρι στην Σκιάθο - https://t.co/LZBKkt17HL -

  • Νέος μοναχός στην μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς - https://t.co/YLQBLoTu6j -

  • Έντεκα θετικά κρούσματα κορωναϊού - https://t.co/L6TCEhFSXj -

"Αλιεύοντας" την είδηση