Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Η ΕΛΜΕ για την προσπάθεια συγχώνευσης τμημάτων στη Μαγνησία
Η ΕΛΜΕ για την προσπάθεια συγχώνευσης τμημάτων στη Μαγνησία

Η ΕΛΜΕ για την προσπάθεια συγχώνευσης τμημάτων στη Μαγνησία

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να συγχωνευτούν συνολικά 5 τμήματα σε Γυμνάσια και ΓΕΛ της Μαγνησίας, έτσι ώστε να εξοικονομηθεί εκπαιδευτικό προσωπικό και να μειωθούν ελάχιστα οι πολύ μεγάλες που συνεχίζουν να υπάρχουν από την αρχή του σχολικού έτους.

Οι αλλαγές αυτές θα επιφέρουν μετακινήσεις και αλλαγές αναθέσεων εκπαιδευτικών, που θα επηρεάσουν  την εκπαιδευτική λειτουργία πολύ περισσότερων σχολείων, με προφανείς αρνητικές συνέπειες.

Αποκλειστικά υπεύθυνη για τον ορισμό των τμημάτων, τις κατανομές μαθητών και εν μέρει για τις είναι η διοίκηση, που αν είχε κάνει λάθη, όφειλε έγκαιρα να τα διορθώσει.

Είναι  απαράδεκτο το και τα τοπικά διοικητικά του όργανα, που υποτίθεται ενδιαφέρονται για την «ποιότητα» της εκπαίδευσης των μαθητών να καθυστερούν την πρόσληψη των αναγκαίων αναπληρωτών και να επιφέρουν αναστάτωση στο προγραμματισμό και ευρύτερα τη λειτουργία πολλών σχολείων.

Η εκπαιδευτική διοίκηση δεν μπορεί να βλέπει μόνο νούμερα και να μοιράζει λες και είναι πράγματα, πέρα από συνθήκες, ανάγκες και αξίες που οφείλουμε να υπηρετούμε.

Για παράδειγμα είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζουμε μετακινούμενων πληθυσμών όπως οι ρομά μόνο ως αλλαγές εγγραφών στο “myschool”.

Κάνουμε έκκληση σε όσους έχουν διοικητική και επιστημονική – παιδαγωγική ευθύνη να σταματήσουν τη διαχείριση της μιζέριας.

Μπορεί να μην πάρουν συγχαρητήρια από το Υπουργείο, αλλά θα ανταποκριθούν στο παιδαγωγικό τους καθήκον.

Καλούμε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σαβελίδη να αφήσει του επικοινωνιακούς ελιγμούς και να πάρει επιτέλους τις ευθύνες του.

Να μην γίνουν οι επιχειρούμενες συγχωνεύσεις και να ανακληθούν αν έγιναν ήδη έγιναν μετά τις «αυστηρές προειδοποιήσεις» του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Δοδοντσάκη.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ δεν θα συναινέσουν σε καμία εκπαιδευτικού λόγω συγχώνευσης αυτήν την περίοδο και καλούμε το ίδιο να συνεχίσουν να κάνουν και τα υπόλοιπα μέλη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση