Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας για τα σχολεία
Η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας για τα σχολεία

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας για τα σχολεία

Η φετινή σχολική χρονιά αρχίζει με σημαντικές καινοτομίες καθώς διενεργούνται σχεδόν 8.600 νέοι, μόνιμοι  σε , Δευτεροβάθμια, . Ενώ τα τελευταία 12 χρόνια στην εκπαίδευση δεν είχε γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός, μέσα σε 2 χρόνια η ΝΔ υλοποίησε 25.000 μόνιμους διορισμούς.

Σπουδαία καινοτομία της κυβέρνησης της ΝΔ είναι και η επέκταση του ολοήμερου υ, το οποίο εκτείνεται χρονικά από τις 4:00 στις 5:30 μ.μ., αναβαθμίζεται το περιεχόμενο και στηρίζονται οι εργαζόμενοι γονείς, με την προσέγγιση του σχολικού και του εργασιακού ωραρίου.

Παράλληλα πληθ ψηφιακών εργαλείων είναι φέτος στη διάθεση των ,  ενώ ιδρύονται και εκπαιδευτικοί όμιλοι μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας ή κατά τις διδακτικές ώρες του ολοήμερου προγράμματος, με αντικείμενα και δράσεις όπως δημιουργική απασχόληση, , ομαδικά αθλήματα, παραδοσιακοί/μοντέρνοι χοροί, χοροκινητική έκφραση, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκ μουσικών οργάνων, εκπαιδευτική ρομποτική, επιστημονικές κατασκευές – πειράματα.

Ένας νέος θεσμός καθιερώνεται από την Κυβέρνηση της Νέας ς του Παιδαγωγικού Σύμβουλος – Μέντορας. Ο ρόλος του είναι να εμπνεύσει, να προσανατολίσει και να υποστηρίξει κάθε νεοδιοριζόμενο ή πρόσφατα τοποθετημένο στη σχολική μονάδα εκπαιδευτικό.

Τέλος, ο Ενδοσχολικός Συντονιστής θα συντονίζει και υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους, καθώς και τις προσπάθειες της Διεύθυνσης κάθε σχολικής μονάδας να την ενισχύσουν ως επαγγελματική κοινότητα ς και ανάπτυξης.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση