Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας για τα σχολεία
Η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας για τα σχολεία

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας για τα σχολεία

Η φετινή σχολική χρονιά αρχίζει με σημαντικές καινοτομίες καθώς διενεργούνται σχεδόν 8.600 νέοι, μόνιμοι  σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, και Εκπαίδευση. Ενώ τα τελευταία 12 χρόνια στην εκπαίδευση δεν είχε γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός, μέσα σε 2 χρόνια η ΝΔ υλοποίησε 25.000 μόνιμους διορισμούς.

Σπουδαία της κυβέρνησης της ΝΔ είναι και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου, το οποίο εκτείνεται χρονικά από τις 4:00 στις 5:30 μ.μ., αναβαθμίζεται το περιεχόμενο και στηρίζονται οι εργαζόμενοι γονείς, με την προσέγγιση του σχολικού και του εργασιακού ωραρίου.

Παράλληλα πληθώρα ψηφιακών εργαλείων είναι φέτος στη διάθεση των μαθητών,  ενώ ιδρύονται και όμιλοι μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας ή κατά τις διδακτικές ώρες του ολοήμερου προγράμματος, με αντικείμενα και δράσεις όπως δημιουργική απασχόληση, αθλητισμός, ομαδικά αθλήματα, παραδοσιακοί/μοντέρνοι χοροί, χοροκινητική έκφραση, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων, εκπαιδευτική ρομποτική, επιστημονικές κατασκευές – πειράματα.

Ένας νέος θεσμός καθιερώνεται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Παιδαγωγικού Σύμβουλος – Μέντορας. Ο ρόλος του είναι να εμπνεύσει, να προσανατολίσει και να υποστηρίξει κάθε νεοδιοριζόμενο ή πρόσφατα τοποθετημένο στη σχολική μονάδα εκπαιδευτικό.

Τέλος, ο Ενδοσχολικός Συντονιστής θα συντονίζει και υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους, καθώς και τις προσπάθειες της Διεύθυνσης κάθε σχολικής μονάδας να την ενισχύσουν ως επαγγελματική κοινότητα μάθησης και ανάπτυξης.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

  • Στην Αργαλαστή οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σοφία Ζαχαράκη #ΔΗΜΤΟΝοτίουΠηλίου - https://t.co/9m8ETKTjgR -

"Αλιεύοντας" την είδηση