Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας για τα σχολεία
Η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας για τα σχολεία

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας για τα σχολεία

Η φετινή  χρονιά ρχίζει με σημντικές καινοτομίες καθώς διενεργούνται σχεδόν 8.600 νέοι, μόνιμοι διορισμοί σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, . Ενώ τα τελευταία 12 χρόνια στην εκπαίδευση δεν είχε γίνει ούτε ένας μόνιμος , μέσα σε 2 χρόνια η ΝΔ υλοποίησε 25.000 μόνιμους διορισμούς.

Σπουδαία της κυβέρνησης της ΝΔ είναι και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου, το οποίο εκτείνεται χρονικά από τις 4:00 στις 5:30 μ.μ., αναβαθμίζεται το περιεχόμενο και στηρίζονται οι εργαζόμενοι γονείς, με την προσέγγιση του σχολικού και του εργασιακού ωραρίου.

Παράλληλα πληθ ψηφιακών εργαλείων είναι φέτος στη διάθεση των μαθητών,  ενώ ιδρύονται και εκπαιδευτικοί όμιλοι μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας ή κατά τις διδακτικές ώρες του ολοήμερου προγράμματος, με αντικείμενα και δράσεις όπως δημιουργική απασχόληση, αθλητισμός, ομαδικά αθλήματα, παραδοσιακοί/μοντέρνοι χοροί, χοροκινητική έκφραση, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων, εκπαιδευτική ρομποτική, επιστημονικές κατασκευές – πειράματα.

Ένας νέος θεσμός καθιερώνεται από την Κυβέρνηση της Νέας ς του Παιδαγωγικού Σύμβουλος – Μέντορας. Ο ρόλος του είναι να εμπνεύσει, να προσανατολίσει και να υποστηρίξει κάθε νεοδιοριζόμενο ή πρόσφατα τοποθετημένο στη μονάδα εκπαιδευτικό.

Τέλος, ο Ενδοσχολικός Συντονιστής θα συντονίζει και υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους, καθώς και τις προσπάθειες της Διεύθυνσης κάθε σχολικής μονάδας να την ενισχύσουν ως επαγγελματική κοινότητα μάθησης και ς.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση