Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / H Πανεπιστημιακός και συγγραφέας Πέπη Ρηγοπούλου στο 4o ΓΕΛ Βόλου
H Πανεπιστημιακός και συγγραφέας Πέπη Ρηγοπούλου στο 4o ΓΕΛ Βόλου

H Πανεπιστημιακός και συγγραφέας Πέπη Ρηγοπούλου στο 4o ΓΕΛ Βόλου

To 4o  Λύκειο Βόλου στα πλαίσια της 45ης επετείου του Πολυτεχνείου φιλοξενεί μια εξαιρετικά σημαντική παρουσία, την πανεπιστημιακό και συγγραφέα Πέπη Ρηγοπούλου.

Σαράντα πέντε χρόνια μετά η κα Ρηγοπούλου καταγράφει για πρώτη φορά, σε μαθητές ,τα γεγονότα στα οποία υπήρξε πρωταγωνίστρια και μάλιστα στην κορυφαία στιγμή τους, όταν δηλαδή το τανκ γκρεμίζει την πύλη του ιδρύματος στην οποία βρισκόταν η ίδια, προκαλώντας της συντριπτικά κατάγματα στα πόδια.

Μια εξομολόγηση με χρονική συνέχεια την οικογενειακή της ιστορία, την πρόσφυγα του 1922 γιαγιά της, την περίοδο της χούντας, την «Αλμυρά έρημο», που καταλήγει στην κυπριακή τραγωδία, τις δίκες της χούντας, και τη σημερινή δύσκολη για το λαό μας ιστορική συγκυρία.

Όλα αυτά όπως καταγράφονται στο ιστορικό αυτοβιογραφικό ντοκουμέντο ‘’Θάλαμος ανανήψεως’’ που θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί με τους μαθητές την Παρασκευή 16 Νοέμβρη στις 10 π.μ. στο Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας σε μια εκδήλωση ανοικτή για το κοινό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση