Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / H Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπεύθυνη για ελέγχους στα Φροντιστήρια
H Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπεύθυνη για ελέγχους στα Φροντιστήρια

H Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπεύθυνη για ελέγχους στα Φροντιστήρια

H Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι και πάλι υπεύθυνη για τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται στα Φροντιστήρια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, «η με σκοπό την ενδελεχή των ενδιαφερόμενων σχετικά με θέματα λειτουργίας των Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών αναφέρει τα ακόλουθα:

Με τις διατάξεις των άρθρων 71, 72, 73 και 74 του .ν. 2545/1940 (’ 287) που προστέθηκαν με την παράγραφο 2 του άρθρου 42 του ν. 4589/2019 (Α’ 13) επανήλθε στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η αρμοδιότητα ελέγχου των Φροντιστηρίων και Ξένων Γλωσσών και επιβολής κυρώσεων στους ιδιοκτήτες τους σε περιπτώσεις παραβάσεων νομοθεσίας που ρυθμίζει τη λειτουργία τους.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πλέον καθίσταται αρμόδια για τον έλεγχο και τη διαπίστωση των παραβάσεων των Φροντιστηρίων και των Ξένων Γλωσσών της περιοχής ευθύνης της και την επιβολή κυρώσεων (άρθρο 73).

Η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναλαμβάνει τη διενέργεια ελέγχων και αυτοψίας είτε αυτεπαγγέλτως, είτε ύστερα από εντολή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων (Υπ.Π.Ε.Θ.).

Τέλος ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι λεπτομέρειες της σχετικής εγκυκλίου μπορούν να αναζητηθούν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: ΩΦΘΚ4653ΠΣ-ΔΜΥ, ενώ αντίγραφο του εγγράφου έχει επιδοθεί και στην πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών ».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία: “Εξοστρακισμός” και απομόνωση των λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών στην πόλη του Βόλου… - https://t.co/BoyX9XY3Eo -

"Αλιεύοντας" την είδηση