Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » H Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπεύθυνη για ελέγχους στα Φροντιστήρια
H Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπεύθυνη για ελέγχους στα Φροντιστήρια

H Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπεύθυνη για ελέγχους στα Φροντιστήρια

H Δευτεροβάθμι Εκπίδευση είναι και πάλι υπεύθυνη για τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται στα Φροντιστήρια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, «η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό την ενδελεχή ενημέρωση των ενδιαφερόμενων σχετικά με θέματα λειτουργίας των Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων λωσσών αναφέρει τα ακόλουθα:

Με τις διατάξεις των άρθρων 71, 72, 73 και 74 του α.ν. 2545/1940 (Α' 287) που προστέθηκαν με την παράγραφο 2 του υ 42 του ν. 4589/2019 (Α' 13) επανήλθε στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η αρμοδιότητα ελέγχου των Φροντιστηρίων και Ξένων λωσσών και επιβολής κυρώσεων στους ιδιοκτήτες τους σε περιπτώσεις παραβάσεων νομοθεσίας που ρυθμίζει τη λειτουργία τους.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πλέον καθίσταται αρμόδια για τον έλεγχο και τη διαπίστωση των παραβάσεων των Φροντιστηρίων και των Ξένων Γλωσσών της περιοχής ευθύνης της και την επιβολή κυρώσεων ( 73).

Η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναλαμβάνει τη δι ελέγχων και ς είτε αυτεπαγγέλτως, είτε ύστερα από εντολή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων (Υπ.Π.Ε.Θ.).

Τέλος ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι λεπτομέρειες της σχετικής εγκυκλίου μπορούν να αναζητηθούν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: ΩΦΘΚ4653ΠΣ-ΔΜΥ, ενώ αντίγραφο του εγγράφου έχει επιδοθεί και στην πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών ».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση