Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων
Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων

Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων

Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων θα λειτουργήσει και φέτος  στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας. Η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης θα λειτουργήσει για όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας από 8-6-2018 έως και 19-6-2018 στο ΚΨΥ Λάρισας, το οποίο καλύπτεται εφημεριακά από 3 ψυχολόγους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410611002

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Αναστασοπούλου ευχαρίστησε τη του Π..Ν.Λ –  .Ν.Λ. «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο» για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για την επαναλειτουργία της Γραμμής.

«Τα παιδιά χρειάζονται κατανόηση και υποστήριξη από το οικογενειακό κυρίως περιβάλλον. Ελάχιστα είναι αυτά που και πέρυσι έκαναν χρήση της γραμμής, αλλά είναι μια υποστηρικτική ιδέα, κάτι που γνωρίζουν ότι υπάρχει, αν το χρειαστούν. Δεν χρειάζεται να φθάνουμε σε σημεία πανικού. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια σοβαρή δοκιμασία για τη ζωή των παιδιών, αλλά δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία», τόνισε η κα. Αναστασοπούλου.

Επιπλέον συνέστησε ψυχραιμία στους γονείς. «Εμείς θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό οι εξετάσεις να είναι αδιάβλητες, αξιόπιστες και με υψηλό κύρος όπως πάντα  και ό,τι και να συμβεί θα αντιμετωπιστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ενημερωτικές συναντήσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Τη Δευτέρα  4-6-2018 και ώρα 13.00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των προέδρων, των γραμματέων, των βοηθών γραμματέων και  των μελών των Λυκειακών Επιτροπών από τη ΔΔΕ .

Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει:

α. Περιγραφή, διαχείριση και διαδικασίες πραγματοποίησης των Πανελλαδικών εξετάσεων.

β. Πρόληψη και αντιμετώπιση καταστάσεων άγχους των εξεταζομένων με εισηγήτρια την Πηνελόπη Αλεξία Αβαγιανού, διδάκτωρ ψυχολογίας και ψυχολόγο στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.

. Διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Η παρουσία όλων των προαναφερομένων κρίνεται απαραίτητη. Για τα στελέχη των επιτροπών που βρίσκονται στα , η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα μέσω τηλεδιάσκεψης.

  1. Την Πέμπτη 31-5-2018 και ώρα 13:30 στο χώρο συνεδριάσεων της ΔΔΕ (8ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική των Προέδρων των Λυκειακών Επιτροπών και των χειριστών VBI των Πανελλαδικών Εξετάσεων και ΕΠΑΛ. Στην ενημερωτική θα πραγματοποιηθεί αλληλοεκπαιδευτική προσέγγιση του συστήματος VBI, προετοιμασίας και χειρισμού του εξοπλισμού από τους κ. κ. Ανδριανίδη Αντώνιο, εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ84, και Διαμαντή Απόστολο, εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ86 .

Οι πρόεδροι των ΛΕΕ και οι υπεύθυνοι VBI της νησιωτικής Μαγνησίας θα συμμετέχουν μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης .

  1. Προτείνεται :

α. η πρώτη συνάντηση των Λυκειακών Επιτροπών να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5-6-2018 σε ώρα και τόπο που θα αποφασιστεί από τον/την Πρόεδρο  του κάθε  εξεταστικού κέντρου. Για τα μέλη των επιτροπών των νησιών που βρίσκονται εκτός νησιών είναι δυνατή η συμμετοχή  τους στη συνάντηση μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης,  το οποίο υπάρχει στην αίθουσα συσκέψεων της ΔΔΕ Μαγνησίας. Για τον προγραμματισμό  της τηλεδιάσκεψης παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ.

β. η ενημέρωση των επιτηρητών στα εξεταστικά κέντρα της χερσαίας Μαγνησίας να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5-6-2018 σε χώρο και ώρα που θα αποφασιστεί από τον /την Πρόεδρο της Επιτροπής του εξεταστικού κέντρου. Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που θα οριστούν ως επιτηρητές να επικοινωνήσουν με τα εξεταστικά κέντρα για να πληροφορηθούν τον τόπο και χρόνο.

γ. Για τα προτείνεται η ενημέρωση των επιτηρητών να πραγματοποιηθεί  στα Ε.Κ. των νησιών. Για τα Ε.Κ. της Σκιάθου και Αλοννήσου προτείνεται η ενημέρωση να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7-6-2018 στις 13.00  και για το Ε.Κ. Σκοπέλου σε χώρο και τόπο που θα οριστεί από την Πρόεδρο του εξεταστικού κέντρου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου  για εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα #λίμνηΚάρλα - https://t.co/dptkfqLHRI -

  • Σύστημα άμεσης κοινωνικής παρέμβασης και Ειδικό Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων - https://t.co/659TQSNCOL… -

  • Το πλοίο #Typhoon στη Σκιάθο - https://t.co/KAhX3yvxX1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση