Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Γιορτάστηκε η ποίηση στο Πανεπιστήμιο στο Βόλο
Γιορτάστηκε η ποίηση στο Πανεπιστήμιο στο Βόλο

Γιορτάστηκε η ποίηση στο Πανεπιστήμιο στο Βόλο

Με ποιήματα αγαπημένων ποιητών των φοιτητών αλλά και ποιήματα που έγραψαν μαθητές σχολείων “στολίστηκε” η κολώνα της ποίησης που στήθηκε για 11η χρονιά στη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σήμερα    και ηθοποιοί απήγγειλαν ποιήματα γνωστών ποιητών   αλλά και μαθητές δημοτικών σχολείων απήγγειλαν τα ποιήματα που έγραψαν.
Την εκδήλωση που αναπτύχθηκε  στη Θόλο,  στην παραλία της πόλης, αλλά και στην πλατεία Αγίου Νικολάου οργάνωσαν, η Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και η Ομάδα Δράσης για την Ποίηση, των φοιτητών του Π.Τ.Π.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η ξεκίνησε το 2006 για να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα του πανεπιστημίου αλλά και τους Βολιώτες με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ποίησης, εξηγεί η Τασούλα Τσιλιμένη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής.  “Εδώ με τους ντύνουμε την κολώνα με ένα χαρτί και ο καθένας γράφει ή κολλάει αγαπημένα ποιήματα και στίχους. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον θέλει να έλθει να αφήσει το ίχνος του”. Στην κολώνα κόλλησαν στίχους και ποιήματα που έγραψαν και μαθητές ενώ ποίηση απήγγειλαν ηθοποιοί, αλλά και φοιτητές. Η στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην παραλία του Βόλου και στο τέλος στην πλατεία Αγίου Νικολάου όπου οι φοιτητές μοίρασαν χαρτάκια με ποιήματα στους πολίτες.
Μία έκπληξη περίμενε επίσης και τους καθηγητές του Π.Θ. στο Βόλο καθώς 120 φοιτητές του Τμήματος χωρίστηκαν σε ομάδες, χτύπησαν την πόρτα κάθε μέλους ΔΠΕ και φωνάζοντας “έκπληξη είναι ημέρα της ποίησης” τους έδωσαν χαρτιά με ποιήματα που είχαν επιλέξει.
“Όλα αυτά οργανώθηκαν χαλαρά, σαν μία έκπληξη, γιατί πιστεύουμε ότι η τέχνη πρέπει να έχει το στοιχείο της έκπληξης και ένα πνεύμα μεγαλύτερης ελευθερίας” τόνισε η κ. Τσιλιμένη.
Μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με τους δασκάλους τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο χώρο διάβασαν ποιήματά τους, μεταξύ αυτών και ένα που έχει θέμα τις καλοκαιρινές .
Καλοκαίρι αρχίζει,
μου μυρίζει
ήλιος ξεπροβάλλει
στην άμμο παίζει πάλι.
θα πάμε τώρα στην
στα νησιά θα περάσουμε ωραία,
θα γεμίσουμε κούπες και αναμνηστικά.
Θα πάμε στη Σάμο,
θα παίξουμε στην άμμο.
Θα πάμε Σαντορίνι,
ίσως και .
Θα πάμε στις Κυκλάδες,
αργότερα θα πάμε και ,
θα πάμε
στου χάρτη την πιο μικρή γωνία.
Φθάνει κουράστηκα αρκετά.
Ήλθε τώρα ο Σεπτέμβρης
και αρχίζει η δουλειά.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ξυλοδαρμός Πακιστανού στα Κανάλια #ξυλοδαρμός - https://t.co/qJU2pYVhT3 -

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

"Αλιεύοντας" την είδηση