Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Για τρίτη χρονιά το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Βόλο
Για τρίτη χρονιά το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Βόλο

Για τρίτη χρονιά το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Βόλο

Γι το 2021-2022, το 11ο Μθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή σε όλη την Ελλάδα και στις πόλεις: Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Αθήνα, Βόλο, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κοζάνη, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πειραιά, Πύργο Ηλείας, Σύρο, Σπάρτη, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά, το διάστημα 10 έως και 14 Μαΐου 2022. Ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (Βόλος) το 11ο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12, την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 εξ' αποστάσεως.

Το Φεστιβάλ στο Βόλο διοργανώνεται από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Θεσσαλίας με την επιμέλεια του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου ΠΕ86 Πληροφορικής δρ. Αλέξανδρου Καπανιάρη και της Οργανωτικής Επιτροπής.

Εξαιρετικά σημαντική είναι η στήριξη της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Το Φεστιβάλ έχει  και για το 2021-2022, την υποστήριξη και έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ16/120197/Δ2/24-9-21), και υποστηρίζεται από Συλλόγους και Ενώσεις Πληροφορικής, καθώς και Τοπικούς Φορείς (Δήμους, Περιφερειακές Ενότητες, κ.τ.λ.) 

Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν εξ' αποστάσεως (μέσω webex) έργα ψηφιακής ς, τα οποία δημιουργήθηκαν: στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων των Δημοτικών και Γυμνασίων και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων των ΕΠΑΛ. Επιπλέον, κάποια από τα έργα ήταν δυνατό να συμπεριληφθούν εφόσον δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας, κ.ά.) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων. Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Τα σχολεία από την Μαγνησία που συμμετέχουν είναι: α) Δημοτικά Σχολεία: 11 Δημοτικό Σχολείο , 24ο Δημοτικό Σχολείο , 3ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΒΟΛΟΥ, 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 18o Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 4ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας “Παναγιώτης Κατσιρέλος”, 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, β) Γυμνάσια: 1o Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, Ν Ιωνίας Βόλου, 2o Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου, Γυμνάσιο Βελεστίνου, γ) Λύκεια: 2o Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου, 1o Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, δ) ΕΠΑΛ: 1o ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ.

Την Παρασκευή 13/5/21 για μια ώρα (11:00-12:00) θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης των σχολείων με όλες τις πόλεις που διοργανώνουν Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας για να παρακολουθήσουν επιλεγμένες παρουσιάσεις από όλη την Ελλάδα.

Για τον κόμβο του Βόλου θα παρουσιάσει σχετική εργασία το 2o Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου – με το έργο «RoboDrone22».

Το Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (κόμβος Βόλου) θα ξεκινήσει την Πέμπτη 12/5/22 και ώρα από 9:00 έως 13:00 όπου θα παρουσιαστούν έργα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξ' αποστάσεως μέσω της διεύθυνσης: https://minedu-primary2.webex.com/meet/gzabetoglou.

Την Παρασκευή 13/5/22 και ώρα 9:00 έως 13:00 όπου θα παρουσιαστούν έργα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια- Λύκεια και ΕΠΑΛ) εξ' αποστάσεως μέσω της διεύθυνσης: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/kapaniaris .

Επιπρόσθετα οι σχολικές μονάδες μπορούν να συμμετέχουν με δικό τους προγραμματισμό στα παράλληλα εργαστήρια που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα κεντρικά από το 11ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας την Πέμπτη 12/5/21 και ώρα 12:00-13:30 «Διαδικτυακό διαδραστικό εργαστήριο: «Ο και οι 40 κλέφτες»: Ιδιωτικότητα και προσωπικά δεδομένα στην ψηφιακή εποχή» και την Παρασκευή 13/5/22 12:00-13:15 «30 παράξενες ιστορίες από την Επιστήμη των Υπολογιστών» και «Δύο ομιλίες για την Επιστήμη των Υπολογιστών».

Τα έργα, το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες για το 11ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (κόμβος Βόλου) μπορείτε να αναζητήσετε στο ιστολόγιο: https://digifestvolos.blogspot.com/.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση