Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία ενημερώθηκε ο Μιχ. Μιτζικός
Για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία ενημερώθηκε ο Μιχ. Μιτζικός

Για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία ενημερώθηκε ο Μιχ. Μιτζικός

Γι το θέμ της ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία ενημερώθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» και πολιτευτής Μαγνησίας της κατά την σημερινή συνάντηση που είχε με τον διευθυντή της Α'/θμιας Εκπαίδευσης Γ. Πολύζο.

Ο κ.  Μιτζικός ζήτησε να πληροφορηθεί αν έγινε πλήρης ενημέρωσης της Πολιτείας προς τους γονείς για το θέμα του εμβολιασμού των προσφυγόπουλων, χαρακτηρίζοντας σοβαρό το θέμα της δημόσιας ς.

Ο κ. Πολύζος τον διαβεβαίωσε ότι έγιναν τα εμβόλια στα προσφυγόπουλα και του μετέφερε τη διαβεβαίωση  των αρμόδιων αρχών ότι δεν τίθεται θέμα ανησυχία για τη δημόσια .

Από την πλευρά του ο κ. Μιτζικός επισήμανε πως πρέπει να γίνεται αυστηρότατος έλεγχος εμβολιασμών-πέρα από τα προσφυγόπουλα- και  σε όλους του ές και μαθήτριες , δεδομένου ότι πολλές ελληνικές οικογένειες αδυνατούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα της Πολιτείας για δωρεάν παροχή εμβολίων στα Ελληνόπουλα.

Ο  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» και πολιτευτής Μαγνησίας της είπε ότι πρέπει να υπάρχει  αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, παρατήρησε ωστόσο ότι τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουμε τη νομική και ηθική υποχρέωση να τους παρέχουμε το αγαθό της ς.

Επίσης χαρακτήρισε εύλογες τις ανησυχίες  και τα ερωτήματα των γονέων, αλλά τόνισε ότι  είναι σεβαστό και αναφαίρετο το δικαίωμα των παιδιών αυτών στη μόρφωση.

Ακόμη ο κ. Μιτζικός ενημερώθηκε για το πρόγραμμα συντήρησης των σχολείων,  για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε σχολικές αίθουσες και δήλωσε: « Παροτρύνουμε και στηρίζουμε τη στην παροχή δαπάνης κονδυλίων για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων και  για τη δημιουργία νέων αιθουσών».

Τέλος ενημερώθηκε για τα προγράμματα στοματικής υγιεινής των παιδιών που φοιτούν στα Δημοτικά σχολεία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση