Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας την Πέμπτη
Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας την Πέμπτη

Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας την Πέμπτη

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη Γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/02/2019 στις 18:00 στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου- Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου.

Η εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ (πλαίσιο αιτημάτων-πρόγραμμα δράσης) έχει αποσταλεί στα σχολεία στις 15/02/2019.

Ομάδες εκπ/κής Υποστήριξης

Το Υπουργείο Παιδείας με την εγκύκλιο 220703/Δ3 που έστειλε σε όλες τις σχολικές μονάδες (21-12-2018) καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να συγκροτήσουν ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης που προβλέπονται στο ν. 4547/2018 για τις νέες δομές στην Εκπαίδευση. Επισημαίνουμε:

  • Συγκεκριμένα για τις ομάδες αυτές προβλέπεται ότι « στις σχολικές μονάδες που δεν λειτουργεί ΕΔΕΑΥ (Επιτροπή Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης & Υποστήριξης) συνιστάται για την άσκηση της αρμοδιότητος αυτής Ομάδα Εκπ/κής Υποστήριξης μαθητών, η οποία υποστηρίζεται στο έργο της από το ΚΕΣΥ, συγκροτείται με απόφαση του Συλλόγου και αποτελείται από το Δ/ντή ή τον Υπ/ντή του σχολείου, τον υπεύθυνο εκπ/κό επικοινωνίας με το ΚΕΣΥ και τον υπεύθυνο εκπ/κό του τμήματος».
  • Χωρίς έκθεση από το σχολείο (από την οποία προκύπτει ότι έγιναν όλες οι αναγκαίες υποστηρικτικές παρεμβάσεις από τη σχολική μονάδα του μαθητή, τα αποτελέσματα αυτών των παρεμβάσεων από την ομάδα εκπ/κής υποστήριξης) στο οποίο ανήκει ο μαθητής και χωρίς αίτηση γονέα δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία διάγνωσης από το ΚΕΣΥ ( η αλλαγή εδώ είναι ότι παλιά ο ίδιος ο γονέας έκανε αίτηση και υπήρχε γνωμάτευση συνήθως χωρίς έκθεση από το σχολείο).
  • Οι διδάσκοντες εκπ/κοί να συζητούν και διαμορφώνουν πλαίσια παρεμβάσεων για επιμέρους ανάγκες μαθητών σε συνεργασία με τους γονείς και τους εκπ/κούς ΕΑΕ. Ο σύλλογος διδασκόντων σε συνεργασία με τους γονείς να παραπέμπει για διάγνωση στο ΚΕΣΥ.
  • Πρέπει να υπάρχει άμεση ενημέρωση και επιμόρφωση των εκπ/κών και συνεργασία με τα ΚΕΣΥ. Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση των ΚΕΣΥ ώστε να μπορούν να παίξουν το ρόλο τους προς όφελος των παιδιών για το ξεπέρασμα όλων των ειδικών αναγκών που εμφανίζονται και πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιστημονικό και παιδαγωγικό τρόπο.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Από διαρροή αερίου η #έκρηξη στη Συγγρού #έκρηξη - https://t.co/pqfj3d1bIq -

  • Συμφωνία Ολυμπιακού με Ελιστάνο Μάνγκα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/E5PkkrC5yV -

  • Απόπειρα αυτοκτονίας 34χρονης στο Βόλο #απόπειρααυτοκτονίας - https://t.co/RB8wDxm8Nd -

"Αλιεύοντας" την είδηση